Livre
Néerlandais

Bezoek van de knokploeg

Jennifer Egan (auteur), Ton Heuvelmans (traducteur)
Een oudere punker die nu een platenmaatschappij heeft en zijn hartstochtelijke, maar verwarde jonge medewerkster tonen aan hoe kunst en muziek een mens uit de dagelijkse beslommeringen kunnen verlossen.
Titre
Bezoek van de knokploeg
Auteur
Jennifer Egan
Traducteur
Ton Heuvelmans
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
A visit from the goon squad
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: De Arbeiderspers, 2011
335 p. : ill.
ISBN
9789029578530 (paperback)

Commentaires

De vierde roman van de Amerikaanse schrijfster (1962) is bekroond met de Pulitzer Prize 2011, vergeleken met ‘Vrijheid’ van Jonathan Franzen en getipt als roman van het jaar (New York Times). Het is inderdaad een prachtig kunstwerk dat de grote levensthema’s op een verrassende manier dichtbij brengt. In dertien hoofdstukken komen dertien authentieke stemmen aan het woord die vertellen over hun leven, ambities en ontmoetingen, hun liefdes en verleidingen. Op ingenieuze wijze zijn de levens van de verschillende vertellers met elkaar verbonden, waardoor hun verhaal opgaat in een grillig sociaal netwerk dat uitwaaiert én uiteenvalt. De centrale figuren zijn actief (geweest) in de popmuziek. Op de top van zijn roem krijgt platenproducer Bennie Salazar bezoek van zijn vroegere vriend Scotty die ooit als punkgitarist furore maakte, maar door psychische problemen is ontspoord. Hoe is het hun vroegere vriendinnen vergaan? En wat bezielt de nieuwe generatie? Egan laat met een lach en een traan …Lire la suite

À propos de Jennifer Egan

Jennifer Egan, née le 7 septembre 1962 à Chicago, est une romancière américaine. Elle est l'auteur de nouvelles, dont un certain nombre a été publié dans les magazines The New Yorker, Harper's, Zoetrope: All-Story (en) et Ploughshares. Son roman Qu'avons-nous fait de nos rêves ? (A Visit From the Goon Squad) remporte le prix Pulitzer de l'œuvre de fiction en 2011.

Bibliographie en français