DVD
Néerlandais
Na de dood van haar zus neemt Sonne haar nichtje in huis. Maar als de vader het meisje opeist, voelt Sonne zich gedwongen haar zwijgen over haar eigen traumatische verleden te doorbreken om haar nichtje te kunnen beschermen.
Titre
Buiten is het feest
Directeur
Jelle Nesna
Acteur
Georgina Verbaan 1979- Abbey Hoes Eelco Smits 1977-
Antécédent bibliographique
Arthur Japin
Langue
Néerlandais
Éditeur
September Film, © 2021
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2020
Durée
92 min.
Note
Nederlands gesproken, Nederlands en Engels ondertiteld Gebaseerd op de roman Maar buiten is het feest van Arthur Japin (geïnspireerd op het leven van Karin Bloemen)
EAN
8718836864674

Commentaires

Nederlands drama (2020) van Jelle Nesna (Carmen van het noorden) naar het boek van Arthur Japin, geïnspireerd op het leven van Karin Bloemen. Met Abbey Hoes (Nena, Maite was hier), Georgina Verbaan (Klem), Eelco Smits (Bloedverwanten) en Roosmarijn van der Hoek (Mees Kees). Na de dood van haar zus neemt de zangeres Sonne haar nichtje in huis. Als de vader het meisje opeist, komt ze voor een dilemma te staan. Ze moet haar zwijgen over haar traumatische verleden doorbreken om haar nichtje te kunnen beschermen. Beoordeling IMDb: 6.4. André Waardenburg (NRC 20-1-’20): ‘goed bedoeld maar niet sterk (…) laat bekende mechanismes zien die spelen bij seksueel misbruik. De film suggereert veel, maar daar waar hij expliciet is, schiet hij zijn doel voorbij’ (2 sterren). Floortje Smit (Volkskrant 21-1-’20): ‘maakt seksueel misbruik bespreekbaar zonder sensationeel te worden’ (…) inkijkjes in het verleden zijn het interessantst. Het wordt hoe langer hoe benauwender in dat huis, waar complexe psych…Lire la suite