Livre
Néerlandais
Titre
Een gewaarschuwd mens
Auteur
Jeffrey Archer
Traducteur
Joost van der Meer William Oostendorp
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Be careful what you wish for
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2017
363 p.
ISBN
9789022575574 (paperback)

Commentaires

Als in 1957 Sebastian Clifton zwaargewond raakt bij een auto-ongeluk en zijn vriend Bruno omkomt, blijkt al snel dat Bruno’s vader met het ongeluk te maken had: hij had het op Sebastian gemunt omdat hij via zijn moeder Emma deel uitmaakt van de gehate familie Barrington die scheepswerven bezit. Dan blijkt dat Bruno’s vader zijn stroman tot bestuursvoorzitter van de firma wil maken, maar dat loopt anders. Emma wordt gekozen en Sebastian ontwikkelt zich na het ongeluk verrassend. Zijn ouders zien hoe hun geadopteerde dochter Jessica als talentvol schilder een beurs krijgt voor de kunstacademie in Londen, maar zelfmoord pleegt als ze hoort wie haar biologische ouders zijn. Ook dit vierde deel van de vijfdelige familiekroniek van de Engelse bestsellerauteur (1940), het vervolg op ‘Een goed bewaard geheim’*, is heel boeiend, wordt smakelijk en met vaart verteld vanuit de invalshoek van de hoofdpersonen en is soms wat onwaarschijnlijk en zwaar aangezet. Voorin twee stambomen.

À propos de Jeffrey Archer

CC-BY-SA-3.0 - Image by Original téléversé par Therainmaker sur Wikipédia anglais.

Jeffrey Archer, né le 15 avril 1940 à Londres, baron Archer de Weston-super-Mare, est un écrivain, dramaturge et ancien homme politique britannique.

Il est membre du Parlement pour le Parti conservateur et devient pair à vie en 1992.

Sa carrière politique est parsemée de plusieurs scandales et controverses ; elle prend fin quand il est reconnu coupable de parjure dans une de ces affaires et est emprisonné.

Il est le mari de Mary Archer, scientifique reconnue de l'énergie solaire.

Outre son activité politique, il est connu comme romancier et nouvelliste.

Biographie

Jeunesse

Il naît au Maternity Hospital de la Cité de Londres. Sa famille quitte Londres quand il n'est âgé que de deux semaines pour la ville côtière de Weston-super-Mare dans l…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions