Livre
Néerlandais
Vijfde deel van een serie over het leven van Henry Clifton, dat speelt in 1964, een tijd met IRA aanslagen en repressie van het vrije woord in de Sovjet Unie.
Titre
De wegen van de macht
Auteur
Jeffrey Archer
Traducteur
Joost van der Meer William Oostendorp
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Mightier than the sword
Éditeur
Amsterdam: Boekerij, © 2017
396 p.
ISBN
9789022581926 (paperback)

Commentaires

Dit is de vijfde aflevering in 'De Clifton-serie', een serie die het leven van Henry Clifton volgt vanaf zijn geboorte in 1920. Dit deel speelt in 1964, een tijd met IRA aanslagen en repressie van het vrije woord in de Sovjet-Unie. Het begint met een mislukte aanslag op de Buckingham, een nieuw passagiersschip van het familiebedrijf Barrington. Henry is getrouwd met Emma Barrington, de CEO van de rederij. Henry begeeft zich als voorzitter van de Britse PEN afdeling naar een vergadering in Moskou, waar hij een hartstochtelijk pleidooi houdt voor de vrijlating van de schrijver Barbatov die zich vanwege zijn biografie van Stalin in de Goelag archipel bevindt. Een echt plot ontbreekt, wat niet wegneemt dat het boek een boeiend verhaal vertelt dat zich in de hogere adellijke, gouvernementele en financiële kringen afspeelt, het milieu van de bekende Brit, waardoor het lijkt alsof men met een uitgebreide Story of Privé te maken heeft. Roddel en achterklap en veel geld verdienen zijn in deze …Lire la suite

À propos de Jeffrey Archer

CC-BY-SA-3.0 - Image by Original téléversé par Therainmaker sur Wikipédia anglais.

Jeffrey Archer, né le 15 avril 1940 à Londres, baron Archer de Weston-super-Mare, est un écrivain, dramaturge et ancien homme politique britannique.

Il est membre du Parlement pour le Parti conservateur et devient pair à vie en 1992.

Sa carrière politique est parsemée de plusieurs scandales et controverses ; elle prend fin quand il est reconnu coupable de parjure dans une de ces affaires et est emprisonné.

Il est le mari de Mary Archer, scientifique reconnue de l'énergie solaire.

Outre son activité politique, il est connu comme romancier et nouvelliste.

Biographie

Jeunesse

Il naît au Maternity Hospital de la Cité de Londres. Sa famille quitte Londres quand il n'est âgé que de deux semaines pour la ville côtière de Weston-super-Mare dans le Somerset où il passe presque …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions