Livre
Néerlandais
Geheim agent Corte probeert een gezin te beschermen tegen een wel heel professionele kidnapper.
Titre
Onder druk
Auteur
Jeffery Deaver
Traducteur
Jan Mellema
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Edge
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2011
438 p.
ISBN
9789047516088 (paperback)

Commentaires

Bij een, niet bij naam genoemde, Amerikaanse overheidsinstelling die begaan is met het beschermen van burgers die worden bedreigd of gechanteerd, krijgt agent Corte de hoede over rechercheur Kessler en zijn gezin toegewezen. Om deze taak tot een goed einde te brengen moet Corte afrekenen met een oude bekende, de genadeloze ‘lifter’ Henry Loving, die uit is op bepaalde informatie die Kessler bezit. Tussen Corte en Loving ontstaat een kat-en-muis-spel met Kesslers leven als inzet, waarbij het niet altijd duidelijk is wie welke rol krijgt toegedeeld. Dat is in een notendop het uitgangspunt van Onder druk van thrillerauteur Jeffery Deaver, die u misschien kent als de auteur van de reeks over detective Lincoln Rhyme en van het James Bond-verhaal Carte blanche.
Onder druk is zonder twijfel een sterke thriller. Deaver schrijft in een razende, filmische stijl die je van de ene scène in de andere katapulteert. Bijna elk hoofdstuk eindigt in een cliffhanger, waardoor j…Lire la suite
Agent Corte is belast met het beschermen van rechercheur Keesler en zijn gezin tegen een beruchte 'lifter' (misdadiger) die uit is op informatie die hij altijd verkrijgt door het slachtoffer ernstig te martelen. Gaandeweg wordt echter niet duidelijk wie van het gezin nu gezocht wordt, maar de lifter gaat over lijken om zijn doel te bereiken. Er ontspint zich een strategisch spel met een gewelddadig eind. Spannend verhaal waarin de lezer voortdurend op het verkeerde been wordt gezet en het verhaalperspectief regelmatig verandert. De karakters zijn aantrekkelijk waardoor de doelgroep, lezers die van een spannende puzzel houden, zich betrokken blijft voelen. Bijzonder is het gegeven dat Corte zijn strategisch handelen baseert op de strategieën van verschillende (bord)spellen die ook in Nederland bekend zijn. Het taalgebruik in deze thriller van de populaire auteur is niet moeilijk. Vrij kleine druk.

À propos de Jeffery Deaver

Jeffery Deaver, né le 6 mai 1950 à Glen Ellyn, près de Chicago, est un écrivain américain de roman policier, connu notamment pour les enquêtes de son héros récurrent et tétraplégique Lincoln Rhyme.

Biographie

Après des études de journalisme puis de droit, Jeffery Deaver devient chroniqueur judiciaire, avant d'intégrer un cabinet d'avocats de Wall Street. Il se lance ensuite dans l'écriture de romans policiers, puis décide d'en faire son métier vers 1990.

Son personnage le plus populaire est Lincoln Rhyme, un inspecteur devenu tétraplégique à la suite d'un accident lors d'une enquête, accompagné d'Amelia Sachs. Les deux personnages se rencontrent dans Le Désosseur, premier roman de la série.

Après Sebastian Faulks (Le diable l'emporte), Jeffery Deaver a été choisi pour écrire l'aventure de James Bond intitulé…En lire plus sur Wikipedia