Bande dessinée
Néerlandais

De dochter van de veldheer

Jean-Yves Ferri (scénariste), Conrad (dessinateur), Albert Uderzo (antécédent bibliographique)
Dans la série:
Asterix; 38
Public cible:
9-11 ans et plus, 12-14 ans et plus
Er is zojuist een mysterieus pubermeisje in het dorp aangekomen, begeleid door twee Avernische stamhoofden. Het meisje wordt gezocht door Caesar en zijn legioensoldaten en je kunt je voorstellen waarom: want in het dorp wordt er gefluisterd dat de vader van de bezoekster niemand anders is dan… de grote Vercingetorix, de man die bij Alesia werd verslagen!
Titre
De dochter van de veldheer
Scénariste
Jean-Yves Ferri
Dessinateur
Conrad
Antécédent bibliographique
Albert Uderzo 1927-2020 René Goscinny
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
La fille de Vercingétorix
Éditeur
Vanves: Les Éditions Albert René, © 2019
48 p. : ill.
ISBN
9782864973508 (paperback)

Commentaires

Twee Avernische stamhoofden arriveren in het dorpje van Asterix en Obelix ('dat wij onderhand zo goed kennen'). Ze brengen een jongedame mee: Adrenaline, de dochter van Vercingetorix, de door Caear verslagen veldheer die leiding gaf aan het Gallische verzet. Ze willen haar tijdelijk onderbrengen in het dorp, tot ze haar veilig naar Londinium (Londen) kunnen sturen, want Caesar zoekt haar om haar een Romeinse opvoeding te geven zodat zij geen nieuwe opstanden kan veroorzaken. Asterix en Obelix moeten haar bewaken en beschermen, maar dat heeft nogal wat voeten in de aarde. Het gothic uitgedoste meisje heeft een eigen wil, hangt rond met de jeugd van het dorp en probeert steeds weg te lopen. Bovendien is er een Gallische verrader in het spel, die haar probeert te ontvoeren om haar aan de Romeinen over te leveren. Voldoende stof dus voor verwikkelingen met tal van (anachronistische) grappen, waarin ook de vaste bijfiguren zoals de piraten een rol spelen. Fraaie, karikaturale tekeningen in…Lire la suite

À propos de Jean-Yves Ferri

CC BY-SA 4.0 - Image by Selbymay

Jean-Yves Ferri, né le 20 avril 1959 à Mostaganem (Algérie française), est un auteur de bande dessinée français.

Biographie

Né en 1959, il collabore au magazine Fluide glacial depuis 1993.

Outre Les Fables Autonomes, il est le créateur d'Aimé Lacapelle (Fluide glacial, 2000 - 2008). Il signe le scénario de la série Le Retour à la terre dessinée par Manu Larcenet, publiée à partir de 2002. Leur travail en commun donne également naissance aux albums Correspondances et Le Sens de la vis 1 et 2 (éditions Les rêveurs).

En solo, il signe De Gaulle à la plage chez Dargaud en 2007. En 2020, l'ouvrage fait l'objet d'une adaptation en série animée par Philippe Rolland sur ARTE.

Le 25 juillet 2011, i…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions