Louise sluit zich in de Tweede Wereldoorlog aan bij het Franse verzet. Ze wordt vervolgens gerecruteerd door de spionagedienst SOE in Londen. Haar eerste missie houdt in dat ze samen met een door haar samengesteld team gespecialiseerde vrouwen een Engelse speciaal agent uit handen van de Duitsers moet zien te houden
Titre
Les femmes de l'ombre / written and dir. by Jean-Paul Salomé
Directeur
Jean-Paul Salomé
Compositeur
Bruno Coulais
Acteur
Sophie Marceau Julie Depardieu Marie Gillain Déborah François Maya Sansa Moritz Bleibtreu Julien Boisselier
Langue
Français
Éditeur
Cinéart, [jaar van uitgave niet vastgesteld]
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2007
Durée
113 min.
Note
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5413356372083

Commentaires

Franse oorlogsfilm uit 2008 van Jean-Paul Salomé (Arsène Lupin) met onder meer Sophie Marceau (The world is not enough), Julie Depardieu en Moritz Bleibtreu. De film is geïnspireerd op het verhaal van Lise Villameur, een Franse verzetstrijdster die tijdens de Tweede Wereldoorlog gerecruteerd werd voor de ‘Special Operations Executive’, een geheime inlichtingen- en sabotagedienst. Hoofdpersoon in de film is Louise (Marceau). Haar eerste missie is om samen met een door haar samengesteld team gespecialiseerde vrouwen een Engelse speciaal agent uit handen van de Duitsers te houden, om te voorkomen dat hij informatie loslaat over D-Day. Bovendien moet dit team kolonel Karl Heindrich uitschakelen, één van de hoofdpersonen van de nazistische contra-spionage. Jay Weissberg (Variety.com) vindt het script en de acteerprestaties niet sterk in een ouderwetse avontuurlijke oorlogsfilm met bekende namen, die mooi vormgegeven is. Als extra een Making of.

À propos de Jean-Paul Salomé

Jean-Paul Salomé, né en 1960, est un réalisateur et scénariste français.

Biographie

Après avoir étudié le cinéma à la Sorbonne Censier, il est assistant dans le tournage de films, notamment en 1981 dans le film Les Uns et les Autres de Claude Lelouch. Puis il réalise deux courts-métrages qui sont des documentaires : L'Heure d'aimer en 1983 et La petite Commission en 1984. En 1991, il réalise un premier long-métrage pour la télévision : Crimes et jardins pour lequel il a aussi écrit le scénario.

Il réalise par la suite d'autres longs-métrages, dont Les Femmes de l'ombre avec Sophie Marceau, sorti en 2008.

En janvier 2013, il est élu président d'UniFrance Films.

Filmographie

Cinéma