Livre
Néerlandais

Voetbal

Jean-Michel Billioud (auteur), Xavier Frehring (dessinateur), Olivier Nadel (dessinateur)
Met veel kleurrijke tekeningen en allerlei beweegbare onderdelen wordt van alles verteld over voetballen. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Voetbal
Titre
Voetbal
Auteur
Jean-Michel Billioud
Dessinateur
Xavier Frehring Olivier Nadel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le football
Éditeur
Leuven: Davidsfonds/Infodok, 2004
[26] p. : ill.
ISBN
90-76830-27-4

Commentaires

In dit thematische boek over voetbal komen verschillende onderwerpen aan bod. Aan de orde komen ondermeer het voetbalveld, het elftal, de outfit, geschiedenis van het voetballen, de spelregels, de wereldbeker etc. De bladzijdevullende en in vrolijke kleuren waterverf uitgevoerde illustraties hebben iets stripachtigs en zijn deels naïef realistisch en deels gefantaseerd. De tekst is verweven met de illustraties. Een prentenboekje met verrassende elementen zoals uit- en opklapbare en schuifbare delen. Hierdoor is het boek ook tegelijkertijd wat kwetsbaar. De grote hoeveelheid informatie bevat hier en daar wel moeilijke woorden voor de doelgroep. Een informatief boek dat (in klassenverband) ook als basis kan dienen voor het thema voetbal. Als kijkboek geschikt vanaf ca. 4 jaar.

Voetbal

Voetbal is het twintigste deeltje uit de Kididoc-reeks voor jonge lezers. Deze reeks richt zich tot kinderen die meer willen weten over herkenbare fenomenen om hen heen. Draaiende schijfjes en uitklapbare luikjes verhogen de aantrekkingskracht en spelen in op de nieuwsgierigheid. In dit deel wordt het fenomeen ‘voetbal’ zo breed mogelijk benaderd. Praktische informatie over de delen van een terrein, de samenstelling van een ploeg en de onderdelen van een ideale voetbaloutfit gaan een stukje voetbalgeschiedenis vooraf. Vervolgens worden wetten en regels zo visueel mogelijk toegelicht. Voor jonge spelers die dromen van een professionele carrière zijn er tal van technische tips, die mits overvloedig trainen, inspiratie kunnen leveren. Naar het einde toe wijdt dit deel zich aan de competitie op wereldvlak. Ook hier worden kinderen in een eenvoudige taal deelgenoot gemaakt van schijnbaar kleine details waarmee ze hun voetbalkennis kunnen verrijken. De laatste bladzijde nodigt wie handig is…Lire la suite

À propos de Jean-Michel Billioud

CC BY-SA 4.0 - Image by Oncle Jim

Jean-Michel Billioud, né le 23 juillet 1964 à Marseille, est un écrivain et historien français.

Biographie

Formé en histoire à l’École des Hautes Études en Sciences Sociales (EHESS) et en journalisme à l'Institut Français de Presse (IFP), il a écrit de nombreux livres à destination de la jeunesse ainsi que des essais et des ouvrages de vulgarisation historique. Il collabore avec plusieurs revues (Historia, la Revue dessinée, Canopée..).

Publications

Fictions jeunesse

  • 1997, Le Vélo c'est trop dur, illustrations de Cyril Cabri, Paris, Nathan.Traduction en coréen.
  • 1998, Le Rêveur de bicyclette, illustrations de Claude Cachin, Paris, Flammarion, collection du Père Castor.
  • 1998, Agathe cherche une maison, …En lire plus sur Wikipedia