Livre
Néerlandais
Een 14-jarige jongen met de bijnaam Spijker wordt door een medewerker van de universiteit ingeschakeld om het graf van Gherardus Villanus, burggraaf van Gent, bijgenaamd Gerard de Duivel te vinden. Vanaf ca. 11 jaar.
Sujet
Gent
Titre
Duivelsoog
Auteur
Jean-Claude Van Rijckeghem Pat Van Beirs
Langue
Néerlandais
Éditeur
Antwerpen: Facet, 2002
73 p.
ISBN
90-5016-377-7

Commentaires

In de reeks 'Schrikdraad blauw' krijg je spannende en humoristische boeken voor kinderen van 10 tot 12 jaar. Het zijn griezelige verhalen met een humoristische inslag. Bekende schrijvers als Anthony Horowitz en Margaret Mahy schreven een deel.

Hans Swaert, historicus en Fredje, krachtpatser wagen zich samen met Jean-Pierre (alias Spijker) in de riolen van Gent. Ze zijn op zoek naar het graf van burggraaf Gerard, bijgenaamd Gerard de Duivel. Gerard werd levend ingemetseld en blijkt inderdaad springlevend wanneer Spijker de diamant probeert te bemachtigen. Die werd in zijn oogkas genaaid bij een hels avontuur.

Gerard zorgt ervoor dat de volwassenen "verdwijnen". Hun hebzucht doet hen de das om. Spijker kan enkel overleven als hij de diamant teruggeeft. Dat doet hij dan ook prompt. Gerard op zijn beurt redt de knaap die er enkel een longontsteking aan overhoudt.

Het is een enorm leuk boek. 73 bladzijden ben je mee in het verhaal en je geniet van het griezelige aspect…Lire la suite
Dit historische griezelverhaal beschrijft het ontstaan van de legende over - en de zoektocht naar de bloeddiamant van - Gherardus Villanus, burggraaf van Gent (bijgenaamd Gerard De Duivel). Nadat door een medewerker van de universiteit in oude documenten ontdekt is waar het graf van Gerard zich bevindt, wordt een veertienjarige jongen (met de bijnaam Spijker) ingehuurd, om deze grafplaats met het lichaam van Gerard op te zoeken. Bovendien zou op deze grafplaats een kostbare bloeddiamant te vinden zijn. Het doel wordt bereikt, de edelsteen wordt gevonden. Maar helaas blijkt ook dat de legende van Gerard De Duivel niet verzonnen is, maar grotendeels op waarheid berust. Zijn bijnaam blijkt nog steeds heel toepasselijk te zijn. Spannend verhaal, onderverdeeld in 7 hoofdstukjes. Het doet een beroep op een rijke woordenschat. De tekst is gedrukt in duidelijke letter met schreef; illustraties ontbreken. Het verhaal is niet volledig chronologisch, maar kent 'flashbacks' die het ontstaan van d…Lire la suite

Suggestions