De eerstejaarsstudenten Beca en Amy worden lid van de a-capella zanggroep The Bellas en strijden tegen de mannengroep Treblemakers. Vanaf ca. 15 jaar.
Titre
Pitch perfect
Directeur
Jason Moore
Antécédent bibliographique
Mickey Rapkin
Compositeur
Christophe Beck Mark Kilian
Acteur
Anna Kendrick Skylar Astin Rebel Wilson
Langue
Anglais
Éditeur
Universal, 2013
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
ca. 108 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Italiaans, Portugees, Zweeds, Deens, Arabisch, IJslands, Noors, Fins, Engels voor slechthorenden Gebaseerd op de gelijknamige roman van Mickey Rapkin
EAN
5050582911640

Commentaires

Amerikaanse muzikale romantische komedie van regisseur Jason Moore. Beca (Anna Kendrick) en Amy (Rebel Wilson) sluiten zich als eerstejaars studenten op de Barden universiteit aan bij de a-capella meidengroep The Bellas. Beca vindt het repertoire ouderwets en de onconventionele Amy brengt ook nieuw elan in de groep. Ze nemen het op tegen de mannengroep de Treblemakers met hun voorman Jess (Skylar Astin) met wie Beca een relatie krijgt. Dit leidt tot een spannende finale. Eric le Duc (Telegraaf 3-1-'13) vindt het '(...) voorspelbare tienercinema, die handig meelift op de successen van series als Glee en shows als The voice. (...) gemakzuchtig niemendalletje dat nauwelijks beklijft.' Remke de Lange (Trouw 3-1-'13): 'Heel origineel is het verhaal van de jonge studente die haar stem ontdekt dan ook niet. Maar verrassend onderhoudend is de film wel.' Shelley Eimers (Cinemagazine, i): 'Liefhebbers van aparte types en aanstekelijke liedjes komen bij deze coming of age film ongetwijfeld aan h…Lire la suite

À propos de Jason Moore

Jason Moore est un réalisateur et producteur américain né le 22 octobre 1970 à Fayetteville (Arkansas).

Filmographie

Réalisateur

  • 2001 - 2002 : Dawson, 3 épisodes
  • 2002 - 2004 : Everwood, 3 épisodes
  • 2003 : Les Frères Scott, 1 épisode
  • 2007 : Brothers and Sisters, 1 épisode
  • 2012 : The Hit Girls
Il est également réalisateur du clip de Cups, reprise d'une chanson interprétée par Anna Kendrick pour le film et qui cumule plus de 450 millions de vues sur YouTube
  • 2013 - 2014 : Trophy Wife, 3 épisodes
  • 2015 : Sisters

Autres postes