Livre
Néerlandais

Zo maak je dat! : niet weggooien : maak er iets moois van!

Jane Bull (auteur)

Zo maak je dat! : niet weggooien : maak er iets moois van!

Public cible:
6-8 ans et plus
Titre
Zo maak je dat! : niet weggooien : maak er iets moois van!
Auteur
Jane Bull
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Make it!
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2009
62 p. : ill.
ISBN
9789044323986

Commentaires

Jane Bull levert metZo maak je dat! opnieuw een knutselboek voor jonge kinderen af, boordevol speelse en kleurrijke ideeën. Het uitgangspunt is het hergebruiken van materiaal dat anders in de vuilnisbak zou terechtkomen. Het boek geeft hierbij veel informatie over het ontstaan en het gebruik van allerlei soorten materiaal en het recycleren ervan. Die informatie is meestal boeiend en niet al te uitgebreid en vormt zo zeker een meerwaarde.
De auteur verdeelt het gebruikte wegwerpmateriaal onder in vier grote categorieën: papier, plastic, metaal en textiel. Daarmee kunnen kinderen vanaf vijf jaar aan de slag gaan. Met papier kan je bv. papier-machébakjes of kleurrijke sieraden maken. Kleine plastic speeltjes of flessen lenen zich dan weer uitstekend om kaders of slingers te ontwerpen. Metalen hangers kunnen met een beetje fantasie omgetoverd worden in discomobiles. En je leert hoe je oude handschoenen of mutsen kan veranderen in schattige knuffelvriendjes.
De knutselwerkjes …Lire la suite
Dit is een schatkist vol ideeën om van afval iets moois te maken. Na beknopte informatie over soorten afval en de kringloopcirkel (minderen?, hergebruik?, recyclen?) start het grote knutselfeest rond de thema’s papier, plastic, metaal en textiel. Elk thema start met een grote knutselfoto (linkerpagina) en kringloopinformatie over het materiaal (rechterpagina). Daarna komen de uitgewerkte ideeën om de beurt voorbij: stappenplannen en handleidingen (bij jongere kinderen ook info voor opvoeders), werkfoto’s, foto’s van de resultaten, verzamelen van de benodigde materialen, tips om op het basisplan iets aan te passen en feiten en weetjes over het milieu. Ook al zijn de knutselideeën (meestal) niet nieuw, de feestelijke (drukke) lay-out en de nabijheid van de benodigde materialen zorgen ervoor, dat je bij het lezen en zien van deze uitgave meteen wilt beginnen. Dat je door te knutselen met gebruikte spullen ook nog meehelpt aan een groenere en betere wereld, maakt het helemaal leuk. Met m…Lire la suite