Livre
Néerlandais

Steek voor steek : naaien, breien, haken, borduren ... voor beginners

Jane Bull (auteur)

Steek voor steek : naaien, breien, haken, borduren ... voor beginners

Public cible:
12-14 ans et plus
Een tasje voor je iPod, bloemen om je kleding mee te versieren, poppetjes, knopen, een muts en een sjaal… Allerlei projecten: borduren, breien, haken, patchwork, appliqueren en tapisserie. Met uitleg over materiaal, basistechnieken en patronen.
Titre
Steek voor steek : naaien, breien, haken, borduren ... voor beginners
Auteur
Jane Bull
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Stitch by stitch
Édition
1
Éditeur
Antwerpen: Standaard, 2012
124 p. : ill.
ISBN
9789002247613 (hardback)

Commentaires

Handwerken is terug van weggeweest. De trend is waarschijnlijk opnieuw ontstaan als reactie op de financiële crisis, de wegwerpcultuur en de zorg om het milieu. Een stukje nostalgie en verlangen naar originaliteit zal wellicht ook een rol spelen. Of het bewustzijn dat oude technieken verloren gaan als we ze niet op tijd aan de volgende generatie doorgeven. Steek voor steek van de Engelse Jane Bull is bedoeld om kinderen op eenvoudige wijze te leren handwerken. 
Stap voor stap leert Bull allerlei handwerktechnieken aan. Het boek begint met de basis als 'welk gereedschap en materiaal heb je nodig', 'hoe haal je een draad door de naald' en 'hoe moet je een knoop aanzetten'. Daarna worden verschillende technieken uitgelegd. Borduren, tapisserie, patchwork, appliqueren, breien en haken worden in afzonderlijke hoofdstukken aangeleerd.
Bull begint bij het begin. Eerst verklaart ze enkele begrippen, dan laat ze stapsgewijs zien hoe je de techniek kan leren. Daarna laat ze ve…Lire la suite
Handwerken is weer helemaal in! Met dit uitnodigende boek leren jonge meiden diverse voorwerpen met de hand te maken; van een tasje voor je iPod, bloemen om je kleding te versieren, een kleurrijke sjaal tot een gehaakt uiltje. De vaardigheden zijn per hoofdstuk ingedeeld: haken, patchwork, borduren, breien, appliqueren en tapisserie. Elk hoofdstuk start met de uitleg van de basistechniek. De benodigdheden, steken en basisvaardigheden worden beschreven en ondersteund door vele kleurenfoto's. Hierna volgen enkele werkstukken, oplopend in moeilijkheid. Door de stap-voor-stapuitleg en duidelijke foto's zijn de voorbeelden goed te maken. Bevat sjablonen op ware grootte, borduurpatronen en een alfabetisch register. Leuk kleurrijk, modern vormgegeven boek voor creatieve meiden vanaf ca. 10 jaar. Jongere kinderen vanaf ca. 7 jaar kunnen dit boek onder begeleiding van een volwassene gebruiken.