Daniel ervaart een religieuze roeping terwijl hij in de gevangenis zit. Wanneer hij vrij komt wordt hij in een dorpje aangezien voor een priester.
Titre
Corpus Christi
Directeur
Jan Komasa
Acteur
Bartosz Bielenia Eliza Rycembel Aleksandra Koniecza
Langue
Polonais
Éditeur
Imagine Film, © 2019-2020
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2019
Durée
101 min.
Note
Pools gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5425037941495

Commentaires

Drama van Jan Komasa (Warsaw 1944; Suicide room) met Bartosz Bielenia in zijn eerste grote filmrol. De twintigjarige Daniel zit in een gesloten jeugdinrichting vanwege moord. Hij krijgt een religieuze roeping, maar kan vanwege zijn criminele verleden niet toegelaten worden op het seminarie. Na zijn vrijlating moet hij in een timmerfabriek gaan werken, maar hij komt in een dorp terecht waar hij wordt aangezien voor een priester. Daniel grijpt zijn kans om priester te worden en verovert door zijn onorthodoxe methodes de harten van de parochianen. Er ontstaan echter conflicten als hij zich bemoeit met de nasleep van een tragisch verkeersongeluk. De recensenten geven 3-5 sterren. Peter de Bruijn (NRC 6-10-’20) concludeert: ‘Corpus Christi is een ongemakkelijke mix van effectief realisme en tamelijk woest en sentimenteel effectbejag.’ VPRO Cinema (vprogids.nl): ‘Aangrijpend drama (…) Acteur Bielenia is – met zijn grote, wijd opengesperde ogen en nerveuze lichaam – perfect gecast als Daniel…Lire la suite

À propos de Jan Komasa

Jan Komasa est un réalisateur et scénariste polonais, né le 28 octobre 1981 à Poznań.

Biographie

Filmographie

  • 2006 : Oda do radości - segment Warszawa
  • 2007 : Spływ
  • 2011 : La Chambre des suicidés (Sala samobójców)
  • 2014 : Insurrection (Miasto 44)
  • 2014 : L'Insurrection de Varsovie (Powstanie Warszawskie) (documentaire)
  • 2019 : La Communion (Boże Ciało)
  • 2020 : Le Goût de la haine (Hejter)

Distinctions

Notes et références

Liens externes