Livre
Néerlandais

IJshart

Jamie Littler (auteur), Carolien Metaal (traducteur)
Dans la série:
IJshart; 1
Public cible:
9-11 ans et plus
Genre:

Denk Hoe tem je een draak? en Frozen, met nog een flinke schep humor en avontuur daarbovenop en je krijgt IJshart van Jamie Littler.

Ash woont in een kleine nederzetting aan het eind van de wereld en wacht al jarenlang op de terugkeer van zijn ouders. Door de watermonsters in de zeeën eromheen zijn de inwoners van alles en iedereen afgesloten.

Op een d

Sujet supplémentaire
Avonturenverhalen, fantasy, Fantasy (jeugd)
Titre
IJshart
Auteur
Jamie Littler
Traducteur
Carolien Metaal
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Frostheart
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2019
446 p. : ill.
ISBN
9789024581887 (hardback)

Commentaires

IJshart

In een bevroren wereld bedekt door sneeuw, leeft een stam in een afgelegen vesting die afgesneden is van de rest van de samenleving. Erbuiten is het gevaarlijk. Niemand durft de vesting te verlaten uit schrik voor Loerders, monsters die onder de sneeuw op de loer liggen om hen aan te vallen. Ash wacht er al jaren op de terugkeer van z'n ouders. Zij zijn vertrokken om handel te drijven met andere vestingen, maar keerden nooit terug. Als baby bleef Ash achter bij de Fira-jagers. Om zichzelf troost te brengen, zingt hij een slaapliedje dat hij zich nog herinnert van z'n ouders. Maar zingen is verboden in de vesting. Ash wordt verdacht een 'liedwever' te zijn en is daarom niet meer welkom in de vesting. Samen met z'n oppas Tobu, een humeurige Yeti, wordt hij verbannen uit z'n stam. Hij gaat aan boord van het Ijshart, het schip van kapitein Nuk en z'n bemanning. Zij kunnen wel een Liedwever gebruiken aan boord van hun schip. Hun missie is om stammen te verenigen. Ash maakt kennis met Lu…Lire la suite