Als advocaat Arthur Kipps halverwege de 19e eeuw voor zijn werk naar een dorpje in het noorden van Engeland moet om de nalatenschap rond een huis te onderzoeken, ontvangen de dorpsbewoners hem vijandig omdat ze het druk hebben met het begraven van hun kinderen die op mysterieuze wijze om het leven zijn gekomen.
Titre
The woman in black
Directeur
James Watkins
Antécédent bibliographique
Susan Hill
Compositeur
Marco Beltrami
Acteur
Daniel Radcliffe Janet McTeer Ciarán Hinds
Langue
Anglais
Éditeur
Dutch Filmworks, 2012
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2012
Durée
92 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664097632

Commentaires

Britse horrorfilm/kostuumdrama uit 2011 van James Watkins, met Daniel Radcliffe (Harry Potter), Ciarán Hinds, Janet McTeer. Gebaseerd op de roman van Susan Hill. Advocaat Arthur Kipps' vrouw is in het kraambed gestorven halverwege de negentiende eeuw. Sindsdien zorgt de door verdriet verteerde Kipps voor zijn nu vierjarige zoontje. Voor zijn werk moet hij in een dorpje in het noorden van Engeland de nalatenschap rond een huis onderzoeken. De dorpsbewoners ontvangen hem vijandig want ze hebben het druk met het begraven van hun kinderen die op mysterieuze wijze om het leven zijn gekomen. Bij het huis ziet de rationeel ingestelde Kipps steeds een in het zwart geklede vrouw lopen. André Waardenburg (NRC 22-2-'12) geeft 3 (van 5) balletjes: 'Suggestieve spanning is belangrijker dan bloed. Slechts een enkele keer vervalt regisseur James Watkins in goedkope schrikeffecten die ook nog eens door geluid en muziek onderstreept worden. Een keurige film, en een veilige keuze van Radcliffe.' Eric K…Lire la suite

À propos de James Watkins

James David Watkins, né le 7 mars 1927 à Alhambra (Californie) et mort le 26 juillet 2012 à Alexandria (Virginie), est un homme politique américain. Membre du Parti républicain, il est chef des Opérations navales entre 1982 et 1986 sous l'administration du président Ronald Reagan puis secrétaire à l'Énergie entre 1989 et 1993 dans l'administration de George H. W. Bush.

Biographie

Liens externes

  • Portail de la politique aux États-Unis
  • Portail des forces armées des États-Unis
  • Portail de l’énergie…En lire plus sur Wikipedia