Tijdens de Koreaanse oorlog besluit een Joodse jongeman uit New Jersey te gaan studeren in een stadje in het Midden-Westen. Hij krijgt te maken met veel hindernissen.
Extra subject
Drama (film), drama, Romantiek
Titre
Indignation
Directeur
James Schamus
Antécédent bibliographique
Philip Roth
Acteur
Logan Lerman Sarah Gadon Tracy Letts Linda Emond Danny Burstein
Langue
Anglais
Éditeur
Sony Pictures Home Entertainment, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
106 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Spaans Ondertiteling: o.a. Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712609645644

Commentaires

Het regiedebuut van acteur-producent James Schamus is gebaseerd op de roman van Philip Roth. In de hoofdrollen zien we Logan Lerman (Fury; Percy Jackson) en Sarah Gadon. Het is 1951, het tweede jaar van de Koreaanse oorlog. Marcus Messner is de zoon van een koshere slager in Newark, New Jersey. Om aan zijn overbezorgde vader en aan te dienstplicht te ontkomen aanvaardt hij een studiebeurs voor een opleiding aan een conservatieve universiteit in het Midden-Westen. Hij wordt verliefd op een mooi, psychisch kwetsbaar meisje en krijgt met veel hindernissen te maken. De Amerikaanse recensenten zijn positief. David Rooney (hollywoodreporter.com) schrijft dat de film minder scherpe humor bevat dan het boek, maar wel de essentie van het boek bewaart: '(...) a film that is simultaneously erudite and emotional, literary and alive (...) A warmly satisfying screen translation of a work by an author who has rarely been served well on film.' Genomineerd voor Beste debuut op de Berlinale.

À propos de James Schamus

CC BY-SA 3.0 - Image by Sebaso

James Allan Schamus (né en 1959) est un producteur américain et scénariste de film. Il est également professeur à l'université de Californie à Berkeley.

Biographie

James Schamus a obtenu une licence en 1982, une maîtrise en 1987, et un doctorat en 2003.[Lesquelles ?]

James Schamus a collaboré avec Ang Lee sur tous ses films à partir de 1992. Il a obtenu une nomination aux Oscars pour la meilleure adaptation de scénario avec Tigre et Dragon.

Il a écrit des scènes de Pushing Hands, puis a été le producteur de Garçon d'honneur, de Salé, sucré puis le coproducteur de Raison et sentiments, qui a obtenu l'Ours d'or au Festival de Berlin 1996, le Golden Globe du meilleur film et l’Oscar du meilleur scénario d’adaptation. James Schamus a été nommé aux Oscars dans les catégories Meil…En lire plus sur Wikipedia