Livre
Néerlandais

Het Mayamysterie

James Rollins (auteur)

Het Mayamysterie

Dans la série:
Public cible:
12-14 ans et plus
Jake Ransom (15) is de zoon van verdwenen archeologen. Tijdens een tentoonstelling van het werk van hun ouders, komen Jake en zijn zus in een parallelle wereld terecht. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
Het Mayamysterie
Auteur
James Rollins
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Jake Ransom and the skull king's shadow
Édition
1
Éditeur
Baarn: De Fontein, 2010
381 p. : ill.
ISBN
9789026127571 (hardback)

Commentaires

De onder pseudoniem schrijvende auteur verhaalt in deze kloeke, wat warrige avonturenthriller in dertig hoofdstukken, verdeeld over vier delen, over Jake en zijn zus Kady. Hun ouders verdwenen jaren geleden op mysterieuze wijze op het Mexicaanse schiereiland Yucatan, ooit het domein van de Maya's. De kinderen krijgen een geheimzinnige envelop met notitieboekjes en een in tweeën gebroken Mayamunt. Tijdens een bezoek aan een Maya-expositie worden ze getransponeerd naar een gevaarlijke prehistorische jungle waar de Maya's in conflict zijn met de vileine Schedelkoning die de kinderen om onduidelijke redenen achtervolgt. Jake en Kady komen informatie over de verdwijning van hun ouders op het spoor, maar onduidelijk blijft of die nog leven. Zelfs voor een fictieboek doet de auteur wel erg veel concessies aan de historische juistheid van de inhoud: Maya's, sauriërs, Romeinen, Vikingen en Egyptenaren figureren gezamenlijk in dit met weetjes volgestouwde verhaal. Als de lezer zich daarover nie…Lire la suite

Het Mayamysterie

Dr. Richard en dr. Penelope Ransom zijn de ouders van Jake en Kady. Zij ontdekten de Bottelberg, één van de meest afgelegen en ongastvrije archeologische vindplaatsen van de Mayacultuur. Zij legden een magistrale tombe bloot, vol relieken die van een onschatbare waarde zijn voor de geschiedenis van de Mayacultuur. Maar opeens verdwenen ze en tot op heden weten Jake en Kady niet of hun ouders nog leven of niet. Daarom worden de beide jongeren uitgenodigd op de opening van de opwindende tentoonstelling van de Mayaschatten uit de Nieuwe wereld, in het Britisch Museum. Jake en Kady mogen er als eregasten naartoe als eerbetoon aan hun ouders. Op de avond van de opening is er een zonsverduistering, die de Mayakalender trouwens voorspelde. Tijdens deze verduistering worden Jake en Kady weggekatapulteerd door de tijd en komen ze in een prehistorische jungle terecht waar de Maya's oorlog voeren tegen de Schedelkoning. Gaan Jake en Kady hun ouders vinden? En hoe raken ze terug in hun eigen tijd…Lire la suite

À propos de James Rollins

Jim Czajkowski ou James Paul Czajkowski, plus connu sous ses noms de plume James Clemens ou James Rollins, né le 20 août 1961 à Chicago, est un romancier et vétérinaire américain. Il a vendu son cabinet vétérinaire à Sacramento, en Californie, pour se consacrer pleinement à l'écriture.

Jim Czajkowski est un spéléologue amateur et un plongeur certifié. Ces milieux l'ont par ailleurs fortement inspiré pour ses romans, où l'action se déroule fréquemment sous l'eau.

Sous le nom de plume de James Clemens, il écrit également des romans de fantasy dont la saga Les Bannis et les Proscrits (Le Feu de la Sor'cière, Les Foudres de la Sor'cière, La Guerre de la Sor'cière, Le Portail de la Sor'cière et L'Étoile de la Sor'cière), Shadowfall en 2005, et Hinterland en 2006.

En 2007, il a été contacté p…En lire plus sur Wikipedia