Livre
Néerlandais

In naam van de vader

James Patterson (auteur)

In naam van de vader

Dans la série:
Genre:
Een rechercheur/psycholoog wordt geconfronteerd met een reeks moorden op vrouwen die met succes hun gezinsleven wisten te combineren met een baan in de filmindustrie.
Titre
In naam van de vader
Auteur
James Patterson 1947-
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Mary, Mary
Éditeur
Utrecht: Bruna, 2006
315 p.
ISBN
90-229-9178-4

Commentaires


Patterson, James
In naam van de vader
Alex Cross is een gewezen politie-inspecteur in Washington D.C. Nu werkt hij als FBI-agent en verblijft hij met zijn kroost en zijn kersverse vriendin in Disneyland, Los Angeles. Hij wordt door het Bureau wordt opgeroepen het LAPD te assisteren in een onderzoek naar de moord op Antonia Schifman, een bekende filmactrice. De vrouw werd voor haar huis in Beverly Hills doodgeschoten en haar gezicht werd zodanig met een mes werd toegetakeld dat ze vrijwel onherkenbaar is. De dader stuurde een e-mail naar de L.A.-Times waarin hij zich bekendmaakt onder de naam 'Mary Smith' en een accuraat en gedetailleerd verslag uitbrengt van de moord. Bovendien neemt hij ook de verantwoordelijkheid op voor de moord op de chauffeur en op een bekende filmproducer. Uit een onderzoek van de e-mail meent Cross te kunnen opmaken dat de dader gefixeerd is op vrouwen met kinderen, en meteen groeit ook zijn twijfel omtrent het geslacht van de dader.
James Patters…Lire la suite
FBI Agent Alex Cross, voormalig rechercheur bij de politie van Washington D.C., wordt geconfronteerd met een seriemoordenaar die het heeft voorzien op succesvolle vrouwen die een gezinsleven weten te combineren met een baan in de filmindustrie. In de loop van het verhaal krijgt Cross te maken met verschillende tegenslagen. Zijn samenwerking met LAPD verloopt stroef, zijn ex-vrouw krijgt de voogdij over de jongste zoon, en hij kan niet voldoende aandacht aan zijn twee oudere kinderen geven. Elfde, afzonderlijk te lezen deel in de Alex Cross-serie van de Amerikaanse bestsellerauteur (1947). Het boek bestaat uit 121 korte hoofdstukken, waarin het verhaal vanuit wisselend perspectief wordt verteld (ook ik-vorm). Het begin van het verhaal is wat minder indrukwekkend dan de tweede helft, die onverwachte wendingen, veel actie en dynamiek bevat. www.jamespatterson.com. Vrij kleine druk.

À propos de James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Image by Susan Solie-Patterson

James Patterson, né le 22 mars 1947 à Newburgh dans l'État de New York, est un écrivain américain.

Biographie

James Brendan Patterson, Jr. est le fils de Charles Patterson et Isabelle Morris, après ses études secondaires, il fait ses études universitaires au Manhattan College, où il obtient son baccalauréat universitaire (licence) de littérature anglaise en 1969, puis il est admis à l'Université Vanderbilt où il soutient avec succès son Master of Arts (mastère 2) en 1970.

Il est publicitaire de profession, travaillant chez J. Walter Thompson jusqu'en 1996. Il démissionne pour se consacrer à la littérature. Il avait commencé à écrire deux décennies plus tôt, publiant son premier roman, The Thomas Berryman Number chez Little, Brown and Company, après avoir été refusé par 31 éditeurs. En 1993, il accède pour la première foi…En lire plus sur Wikipedia