Livre
Néerlandais

Dubbelspel

James Patterson (auteur), Waldemar Noe (traducteur)
Als het hoofd van de school en de ex-vrouw van de vice-president in een auto worden doodgeschoten, is het aan Alex Cross deze dubbele mood op te lossen.
Titre
Dubbelspel
Auteur
James Patterson 1947-
Traducteur
Waldemar Noe
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Deadly Cross
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2021
383 p.
ISBN
9789403179506 (paperback)

Commentaires

Het hoofd van een school wordt samen met de ex-vrouw van de vice-president doodgeschoten terwijl ze een amoureuze ontmoeting hebben in zijn auto. Voormalig rechercheur Alex Cross wordt gevraagd te helpen bij het onderzoek omdat hij tien jaar geleden eens kennis maakte met die vrouw. Tegelijkertijd houdt Alex zich ook bezig met een zaak van zijn eigen vrouw Bree: zonder enige aanleiding heeft zij bedacht dat de meisjes die de afgelopen 15 jaar om de twee jaar verdwenen in Washington allemaal door dezelfde persoon vermoord zijn. Toevallig komt een moeder van één van de verdwenen meisjes in de psychologenpraktijk van Alex, zodat hij wat meer informatie kan ontfutselen. De zoveelste thriller van de bestsellerauteur moet het vooral hebben van veel snelheid in het verhaal. Allerlei verklaringen komen uit de lucht vallen en als er al sprake is van ‘speurwerk’ dan mag dat geen naam hebben. Vooral bedoeld voor zijn grote schare fans.

À propos de James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Image by Susan Solie-Patterson

James Patterson, né le 22 mars 1947 à Newburgh dans l'État de New York, est un écrivain américain.

Biographie

James Brendan Patterson, Jr. est le fils de Charles Patterson et Isabelle Morris, après ses études secondaires, il fait ses études universitaires au Manhattan College, où il obtient son baccalauréat universitaire (licence) de littérature anglaise en 1969, puis il est admis à l'Université Vanderbilt où il soutient avec succès son Master of Arts (mastère 2) en 1970.

Il est publicitaire de profession, travaillant chez J. Walter Thompson jusqu'en 1996. Il démissionne pour se consacrer à la littérature. Il avait commencé à écrire deux décennies plus tôt, publiant son premier roman, The Thomas Berryman Number chez Little, Brown and Company, après avoir été refusé par 31 éditeurs. En 1993, il accède pour la première foi…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions