Livre
Néerlandais

Doelwit Alex Cross

James Patterson (auteur), Waldemar Noë (traducteur)
De moord op een senator in Washington DC is het begin van een dreigende situatie waarbij huurmoordenaars op weg zijn naar de stad maar de veiligheidsdiensten geen idee hebben met welk doel.
Titre
Doelwit Alex Cross
Auteur
James Patterson 1947-
Traducteur
Waldemar Noë
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Target Alex Cross
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2019
429 p.
ISBN
9789403146904 (paperback)

Commentaires

De nieuwe president van Amerika is nog maar net geïnstalleerd, nadat zijn voorganger plotseling aan een tumor is bezweken, of hij wordt het slachtoffer van een moordaanslag. Hij is niet de enige. Ook andere hoge politici worden het doelwit van huurmoordenaars. En vervolgens worden die huurmoordenaars het doelwit van een andere huurmoordenaar. Deel in de serie over Alex Cross, waarbij de Amerikaanse bestsellerauteur (1947) in gebruikelijke, korte hoofdstukken voornamelijk mikt op effectbejag, en de onderliggende plot van secundair belang is. Er is veel toeval en raadwerk voor nodig om Alex Cross op het spoor van de criminelen te krijgen. Tussendoor ontvangt hij met enige regelmaat anonieme brieven die hem smeken om hulp, maar deze verhaallijn heeft niets te maken met het grote verhaal. Makkelijke lectuur die weer gretig aftrek zal vinden.

À propos de James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Image by Susan Solie-Patterson

James Patterson, né le 22 mars 1947 à Newburgh dans l'État de New York, est un écrivain américain.

Biographie

James Brendan Patterson, Jr. est le fils de Charles Patterson et Isabelle Morris, après ses études secondaires, il fait ses études universitaires au Manhattan College, où il obtient son baccalauréat universitaire (licence) de littérature anglaise en 1969, puis il est admis à l'Université Vanderbilt où il soutient avec succès son Master of Arts (mastère 2) en 1970.

Il est publicitaire de profession, travaillant chez J. Walter Thompson jusqu'en 1996. Il démissionne pour se consacrer à la littérature. Il avait commencé à écrire deux décennies plus tôt, publiant son premier roman, The Thomas Berryman Number chez Little, Brown and Company, après avoir été refusé par 31 éditeurs. En 1993, il accède pour la première foi…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions