Een team van vier doorgewinterde militairen doodt in een onbarmhartige raid zeven personen in een vervallen huis, onder wie een baby; als ze worden gepakt, weigeren ze te praten en lijken in de val gelokt te zijn.
Titre
De villa
Auteur
James Patterson 1947- Brendan Dubois
Traducteur
Waldemar Noë
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The summer house
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2020
443 p.
ISBN
9789403179704 (paperback)

Commentaires

Een team van vier doorgewinterde militairen doodt in een onbarmhartige raid zeven personen, onder wie een baby, in een vervallen huis. Kort daarna worden ze gevat en opgesloten in de gevangenis. Op het eerste gezicht lijkt alles duidelijk: er zijn getuigen, forensische bewijzen en de leider van het team heeft een motief. Maar ze blijven hardnekkig zwijgen. Majoor Cook wordt met drie andere specialisten naar het stadje gestuurd om de zaak te onderzoeken. Ze worden tegengewerkt door de plaatselijke politie, constateren dat getuigen spoorloos verdwijnen, hebben hun vragen bij het bewijsmateriaal en ontdekken dat het geviseerde team iets gelijkaardigs zou gedaan hebben in Afghanistan. Maar het lijkt er hoe langer hoe meer op dat ze in de val zijn gelokt. Maar door wie en waarom? Bestsellerauteur en veelschrijver Patterson (1947) laat zich soms bijstaan door een coauteur en het lijkt me hier vooral het werk te zijn van die laatste. De hoofd- en nevenpersonages zijn goed getekend maar het v…Lire la suite

Zeven moorden in Georgia, daarna een biertje?

Spannende dialogen en mooie sfeertekening in nieuwe thriller van team Patterson.

Thrillerschrijver James Patterson (nu toe aan zijn 150ste thriller of is het zijn 156ste?) werkt al heel lang met vijf vaste co-auteurs. Patterson bepaalt opzet, sfeer en plot, de co-auteurs vullen het in. "Patterson stuurt het team aan als een dirigent", vertelde een van hen. De Villa werd geschreven met Brendan Dubois, die zelf al verschillende prijzen won voor zijn thrillers.

In een vervallen villa in Sullivan in de staat Georgia worden zeven mensen vermoord. De plaatselijke sheriff arresteert vier leden van een eliteteam Rangers met een grote staat van dienst in Afghanistan. Alles wijst op hen als daders. Was het een wraakactie op een drugsdealer? PTSS, collectieve vlaag van waanzin? Een onderzoeksteam van het leger vertrouwt het niet. De vier mannen zijn zeker in staat tot moord maar onder de slachtoffers was ook een meisje van twee. Dat maakt het wel heel vreemd. En daarna zouden ze een biertje zijn gaan drinken? De Rangers houden hun kaken stijf op elkaar.

De s…Lire la suite

À propos de James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Image by Susan Solie-Patterson

James Patterson, né le 22 mars 1947 à Newburgh dans l'État de New York, est un écrivain américain.

Biographie

James Brendan Patterson, Jr. est le fils de Charles Patterson et Isabelle Morris, après ses études secondaires, il fait ses études universitaires au Manhattan College, où il obtient son baccalauréat universitaire (licence) de littérature anglaise en 1969, puis il est admis à l'Université Vanderbilt où il soutient avec succès son Master of Arts (mastère 2) en 1970.

Il est publicitaire de profession, travaillant chez J. Walter Thompson jusqu'en 1996. Il démissionne pour se consacrer à la littérature. Il avait commencé à écrire deux décennies plus tôt, publiant son premier roman, The Thomas Berryman Number chez Little, Brown and Company, après avoir été refusé par 31 éditeurs. En 1993, il accède pour la première foi…En lire plus sur Wikipedia