Livre
Néerlandais

Achtste bekentenis

James Patterson (auteur), Maxine Paetro (auteur)
Een groep vrouwen uit San Francisco onderzoekt de raadselachtige dood van een aantal bekende en puissant rijke inwoners van die stad.
Titre
Achtste bekentenis
Auteur
James Patterson 1947- Maxine Paetro
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The 8th confession
Éditeur
Amsterdam: Cargo, 2009
335 p.
ISBN
9789023441953

Commentaires

Achtste bekentenis begint spectaculair wanneer een oude gele schoolbus, uitgerust als speedlab, ontploft op Market Street, een belangrijke verkeersader in San Francisco. Er vallen verschillende doden en gewonden en er is materiële schade tot drie straten verderop. Brigadier Lyndsay Boxer en haar partner Richie Conklin worden met het onderzoek belast. Cindy Thomas, Lyndsays vriendin en misdaadredactrice bij 'The Chronicle', bijt zich als een pitbull vast in de zaak van een vermoorde dakloze, niet meteen een prioriteit bij moordzaken. De moord wekt ook Lyndsays interesse: de schutter heeft namelijk de patroonhulzen opgeraapt, wat erop wijst dat hier een huurmoordenaar, een militair of een smeris aan het werk was. Maar waarom zou een professioneel moordenaar zich bezighouden met een zwerver? Het is niet de enige moordzaak in Achtste bekentenis: we volgen ook een seriemoordenaar met een originele modus operandi, die het gemunt heeft op vooraanstaande figuren.
Achtste b…Lire la suite
Het boek begint met de explosie van een schoolbus. Vervolgens ontdekt een journaliste het verminkte lijk van een zwerver. Een vrouwelijke rechercheur werkt aan beide zaken. Het wordt nog ingewikkelder als superrijke jonge mensen dood in bed worden aangetroffen zonder duidelijke oorzaak. Een vrouwelijke officier van justitie probeert een vrouw veroordeeld te krijgen die een aanslag heeft gepleegd op haar ouders. Het boek is geschreven vanuit het standpunt van de drie vrouwen en later vanuit de moordenares in zeer korte hoofdstukken. De verhaallijnen komen niet echt bij elkaar en ook de oplossing van de moorden is niet echt spannend. Achtste van 'The women's murder club' van de auteur en een van de minst geslaagde. Paperback met vrij kleine druk.

À propos de James Patterson

CC BY-SA 3.0 - Image by Susan Solie-Patterson

James Patterson, né le 22 mars 1947 à Newburgh dans l'État de New York, est un écrivain américain.

Biographie

James Brendan Patterson, Jr. est le fils de Charles Patterson et Isabelle Morris, après ses études secondaires, il fait ses études universitaires au Manhattan College, où il obtient son baccalauréat universitaire (licence) de littérature anglaise en 1969, puis il est admis à l'Université Vanderbilt où il soutient avec succès son Master of Arts (mastère 2) en 1970.

Il est publicitaire de profession, travaillant chez J. Walter Thompson jusqu'en 1996. Il démissionne pour se consacrer à la littérature. Il avait commencé à écrire deux décennies plus tôt, publiant son premier roman, The Thomas Berryman Number chez Little, Brown and Company, après avoir été refusé par 31 éditeurs. En 1993, il accède pour la première foi…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions