Livre
Néerlandais

De Postbode Belt Altijd Tweemaal

James M. Cain (auteur)

De Postbode Belt Altijd Tweemaal

Dans la série:
Een jonge zwerver komt op zekere dag bij een wegrestaurant terecht en begint een verhouding met de vrouw van de eigenaar, een Griek; samen met haar beraamt hij een plan om hem uit de weg te ruimen.
Titre
De Postbode Belt Altijd Tweemaal
Auteur
James M. Cain
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The Postman always rings twice
Éditeur
[S.I.]: Het Laatste Nieuws, Sans date de publication
123 p.

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Commentaires

James M. Cain behoort samen met Raymond Chandler en Dashiell Hammet tot de meesters van het hardboiled-genre, het label bij uitstek van de Californische misdaadauteurs van de jaren '30 en '40. The postman always rings twice werd reeds viermaal met groot succes verfilmd (laatst nog in 1981 met in de hoofdrollen Jack Nicholson en Jessica Lange) en ontelbare keren herdrukt. Klassiekers hoeven geen krans, maar de jonge liefhebbers in het genre zullen wellicht verrast zijn te vernemen dat het boek bij zijn verschijning in 1934 opzien baarde door de gewelddadige en erotische scènes. Het thema is eenvoudig, op het banale af, maar het verhaal overvalt de lezer met de kracht en de vaart van een mokerslag. Een jonge zwerver wordt smoorverliefd op een getrouwde vrouw. De vrouw, als onvervalste femme fatale, zet haar lief ertoe aan haar oudere en steenrijke echtgenoot om het leven te brengen. 'Passie' is het sleutelwoord in deze ongemeen knappe misdaadroman. Alle morele en menselijke rege…Lire la suite
Een jonge zwerver belandt op zekere dag bij een wegrestaurant dat wordt beheerd door een Griek en zijn veel jongere Amerikaanse vrouw Cora. Een verhouding tussen de zwerver en Cora is onvermijdelijk en er wordt een plan beraamd om de Griek om zeep te brengen. Een eerste poging mislukt, een tweede enige tijd later, heeft meer succes. Helaas heeft deze moord voor beiden onvoorziene gevolgen... Psychologische thriller die wil laten zien hoe een mens in bepaalde omstandigheden tot moord kan komen. Klassieke thriller, die tevens verfilmd is. Normale druk.

À propos de James M. Cain

James Mallahan Cain est un écrivain américain né à Annapolis dans l'État du Maryland (États-Unis) le 1er juillet 1892 et mort à Hyattsville, dans le Maryland, le 27 octobre 1977 à l'âge de 85 ans.

Biographie

Après avoir enseigné les mathématiques et l'anglais au Washington College (en), il est mobilisé en 1918 en France et sera rédacteur du Lorraine Cross, journal officiel de la 79e division.

Entre autres métiers, il a été directeur d'édition au journal The New Yorker et scénariste. Il a publié sa première nouvelle à l'âge de 42 ans et obtint un important succès …En lire plus sur Wikipedia