Livre
Néerlandais

Dagboek van een kaping : 71 dagen in handen van Somalische piraten

James Law (auteur)

Dagboek van een kaping : 71 dagen in handen van Somalische piraten

April 2009. Voor de West-Vlaamse James Law begint een nachtmerrie die 71 dagen zal duren. Somalische piraten kapen zijn schip, de Pompei, op bijna tweehonderd kilometer van de Seychellen, in de Golf van Aden. Na een slopende onderhandelingsmarathon van tien weken komt het schip op 28 juni vrij. De bemanningsleden - twee Belgen, een Nederlander, vier Kroaten en drie Filippino's - blijven ongedeerd,
Titre
Dagboek van een kaping : 71 dagen in handen van Somalische piraten
Auteur
James Law
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Leuven: Van Halewyck, 2012
199 p.
ISBN
9789461310897 (paperback)

Commentaires

James Law werd in 2009 samen met negen andere bemanningsleden 71 dagen gegijzeld door Somalische piraten op het Belgische schip Pompei. De West-Vlaamse auteur, tweede stuurman van het schip, beschrijft van dag tot dag de zenuwslopende gebeurtenissen tijdens de traag voortslepende onderhandelingen over het losgeld. De verhouding tussen de kapers en de tienkoppige bemanning, twee Belgen, een Nederlander, vier Kroaten en drie Filippino’s, is explosief. Uiteindelijk wordt het losgeld per vliegtuig gedropt en komt er een einde aan de nachtmerrie. Een van de piraten is veroordeeld door de Brusselse correctionele rechtbank tot tien jaar cel. Het dagboek van Law speelde een cruciale rol bij zijn veroordeling. De Vlaamse commerciële televisiezender VTM wijdde een achtergrondreportage aan deze kaping.

À propos de James Law

James Law (vers 1560 - 12 novembre 1632, Glasgow), est un prélat écossais, évêque des Orcades, puis archevêque de Glasgow.

Biographie

Il suit ses études à l'université de St Andrews.

Il est évêque des Orcades de 1605 à 1615, puis archevêque de Glasgow de 1615 à 1632.

Il est l'ancêtre de John Law de Lauriston.

Notes et références

Sources

  • Law, James, in "Dictionary of National Biography", 1885–1900.

Articles connexes

  • Évêque des Orcades
  • Archidiocèse de Glasgow

Liens externes