Een 18-jarige jongen is verliefd op zijn buurmeisje, die er een avontuurlijke en nogal bizarre levensstijl op nahoudt. Als zij spoorloos verdwijnt, gaat hij haar zoeken.
Titre
Paper towns
Directeur
Jake Schreier
Antécédent bibliographique
John Green 1977-
Acteur
Nat Wolff Cara Delevingne
Compositeur
Son Lux
Langue
Anglais
Titre parallèle
La face cachée de Margo
Éditeur
Twentieth Century Fox Home Entertainment, 2015
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
ca. 105 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8712626069133

Commentaires

Verfilming door Jake Schreier van het young adult-boek* (2008) van John Green met in de hoofdrollen Nat Wolff en het Britse topmodel-actrice Cara Delevingne. Het scenario is van Scott Neustadter en Michael H. Weber die ook 'The fault in our stars' bewerkten. De 18-jarige Quentin is vanaf zijn kindertijd verliefd op zijn buurmeisje Margo, die er een avontuurlijke en nogal bizarre levensstijl op nahoudt. Als zij kort voor het eindexamen spoorloos verdwijnt, gaat Quentin haar met zijn twee beste vrienden zoeken aan de hand van geheime boodschappen en aanwijzingen die Margo achterlaat. André Waardenburg (NRC 29-7-'15) is kritisch: 'Ondertussen wil het verhaal maar niet echt op gang komen en bevat het, gezien de status van auteur Green, teleurstellend veel saaie scènes.' Fabian Melchers (Telegraaf 30-7-'15) geeft 4 sterren en concludeert: 'Paper towns wordt daarmee een charmante roadmovie waarin de dromen en desillusies van de pubertijd centraal komen te staan. Iet wat braaf blijft het wel…Lire la suite

À propos de Jake Schreier

CC BY 2.0 - Image by Elen Nivrae

Jake Schreier (né à Berkeley en Californie en 1980) est un réalisateur américain.

Il est notamment connu pour avoir réalisé Robot and Frank en 2012.

Biographie

Etudes

Né à Berkeley, Jake Schreier poursuit ses études à New York University Tisch School of the Arts. Il a réalisé des vidéos musicales et des films commerciaux.

Carrière

Il a cofondé le collectif Waverly Films à Brooklyn. Il figure sur la liste des "meilleurs nouveaux réalisateurs" du magazine Creativity Magazine. En 2012 il réalise Robot and Frank qui est nommé au Sundance Film Festival, et au Festival de Deauville.

Filmographie

  • 2005 : Christopher Ford Sees a Film (court)
  • 2012 : Robot and Frank (réalisation)
  • 2013 : Alpha House (TV) (1 épi…En lire plus sur Wikipedia