Livre
Néerlandais

Mijn liefste wens

Jacques Vriens (auteur), Dagmar Stam (dessinateur), Mieke Van Hooft (auteur)
Voorleesboek met korte verhalen, gedichten en knutseltips over de liefste wens van kinderen. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.
Sujet
Wensen
Titre
Mijn liefste wens / Jacques Vriens, Mieke van Hooft, Paul van Loon ... [et al.] ; met ill. van Dagmar Stam
Auteur
Jacques Vriens Mieke Van Hooft Paul Van Loon 1955-
Dessinateur
Dagmar Stam
Langue
Néerlandais
Éditeur
Vianen: The House of Books, 2006
89 p. : ill.
ISBN
90-443-1609-5

Commentaires


Vriens, Jacques
Mijn liefste wens
Deze kleurrijke verzameling verhalen en gedichten heeft als rode draad kinderen en hun liefste wensen. Zo is er een jongen die graag boeven wil vangen, een meisje dat een konijn voor haar verjaardag wil, en een broertje en een zusje die een ritje willen maken op het reuzenrad. Verschillende jeugdauteurs schreven verhalen en gedichten voor dit mooie verzamelboek. Ze staan een deel van hun honorarium af aan de Happy Kids Foundation, een organisatie die wensen van zieke kinderen realiseert.
Dagmar Stam, die ook in Doremi en de prentenboekjes van Busser-Schröder te bewonderen is, maakte bij alle gedichten en verhalen dromerige illustraties in haar typische levendige-figuren-in-frisse-kleuren-met-sprekende-gezichtenstijl. Zij verbindt de verschillende bijdragen, die heel uiteenlopend zijn: korte en lange verhalen, gedichten, doedingen. Stijn Moeckaars' verhaal 'Wens' gaat over een egel die vrienden zoekt, Marja Baseler legt uit hoe je een wen…Lire la suite
Verzamelbundel met korte verhalen, gedichten en knutseltips. De inhoud is zeer divers: verschillende schrijvers - waaronder bekende auteurs als Jacques Vriens, Paul van Loon, Harm de Jonge, Mieke van Hooft en Bies van Ede - schrijven over verschillende onderwerpen; de verhalen zijn van een wisselend niveau. Het algemene thema van het boek is het hebben van een wens. Een enkele keer komt het thema ziek zijn aan de orde. Het boek is gemaakt in opdracht van Happy Kids Foundation. Hun slogan is 'Een gezond kind heeft duizend wensen, een ziek kind maar één...'. De verhalen en gedichten, wisselend in lengte, zijn soms wel geslaagd, soms minder. Ook de redactievoering op typefouten en zinnen die niet lopen, laat soms te wensen over. De uitvoering is fleurig op mooi papier met veel gekleurde illustraties van Dagmar Stam. Het gebruik van verschillende lettertypes voor schrijver en titel van het verhaal komt onrustig over. Aardig boek om voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 5 jaar.

Suggestions