Livre
Néerlandais

De vlucht van de knorrige kelner

Jacques Vriens (auteur), Annet Schaap (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Pepijn heeft ruzie met zijn vader en loopt weg. Ondertussen organiseert de familie stiekem een feest voor meneer Goemie. Hij is al veertig jaar ober bij hotel De Korenwolf. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Hotels
Niveau de lecture
AVI M5
Titre
De vlucht van de knorrige kelner
Auteur
Jacques Vriens
Dessinateur
Annet Schaap
Langue
Néerlandais
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2008
88 p. : ill.
ISBN
9789047505914

Commentaires

Dit verhaal verschijnt in de reeks 'De bende van H de Korenwolf'. Nina, Eefie, Joost en Pepijn wonen samen met hun ouders en grootmoeder in Hotel De Korenwolf, waar ze ? nauwelijks in de gaten gehouden door hun drukbezette ouders ? allerlei avonturen beleven. In elk boekje uit de reeks is er ook een gastrol, die al in de titel wordt aangekondigd.

In dit verhaal is de gastrol weggelegd voor 'Goemie', een knorrige kelner die al veertig jaar in het hotel werkt. Lange tijd blijft het onduidelijk waarom het boek naar hem is vernoemd ? het verhaal lijkt immers meer te gaan over Pepijn, de huispuber, die rebelleert tegen de regels van zijn ouders. Zo mag hij van zijn vader niet naar het schoolbal, waarbij hij voor het eerst met zijn vriendin wil kussen. Wanneer hij toch gaat, loopt dit niet goed af. Gelukkig is er oma, die zowel bij vader als bij zoon voor relativeringsvermogen kan zorgen. De knorrige kelner Goemie loopt ondertussen maar wat te mopperen, en pas op het einde wordt dui…Lire la suite
In dit achtste deel van 'De bende van De Korenwolf' over de familie Maarsen en hun hotel De Korenwolf heeft Pepijn weer flinke ruzie met zijn vader. Pepijn is verliefd en heeft voor Laila zijn hoofd kaal geschoren. Zo mag hij niet in het hotel rondlopen en niet naar het schoolfeest. Oma wil wel bemiddelen, maar als dat mislukt loopt Pepijn weg. Ondertussen is de familie hard bezig met de voorbereidingen voor een feest voor de oude, knorrige ober Goemie, die veertig jaar in dienst is. Het verhaal is vlot en eigentijds geschreven; betrekkelijk korte zinnen en herkenbaar woordgebruik. De korte getitelde hoofdstukken worden ondersteund door de ondertussen zeer vertrouwde zwart-witte inkttekeningen. Ook geschikt voor de minder ervaren doelgroep. Vanaf ca. 9 jaar.

Suggestions