Livre
Néerlandais

De reis met de vliegende leunstoel

Jacques Vriens (auteur), Iris Boter (dessinateur)

De reis met de vliegende leunstoel

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Oma wordt door een jeugdvriend uitgenodigd om naar Tanzania te komen. Ze wil graag gaan, maar is bang om te vliegen. Joost en Eefie bedenken een plan. Vanaf ca. 9 jaar.
Titre
De reis met de vliegende leunstoel
Auteur
Jacques Vriens
Dessinateur
Iris Boter
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Van Holkema & Warendorf, © 2019
111 p. : ill.
ISBN
9789000368525 (hardback)

Commentaires

Omdat de ouders van Pepijn (14), Eefie (11), Joost (8) en Nina (5) Hotel De Korenwolf runnen, zijn de kinderen vaak op elkaar aangewezen en wordt er veel gespeeld in de toneelzaal. Wanneer oma door een goede jeugdvriend is uitgenodigd om naar Tanzania te komen en ze vliegangst blijkt te hebben, proberen de kinderen haar daar vanaf te helpen. Hilarisch gegeven dat zich afspeelt in Zuid-Limburg; het verhaal biedt veel identificatiemogelijkheden. Vlotte, beeldende schrijfstijl met oog voor detail en gevoel voor humor en relativering. Het verhaal is geschreven in de tegenwoordige tijd en met veel dialogen; moeilijke begrippen worden terloops uitgelegd. De indeling in hoofdstukken en de ruime bladspiegel vergemakkelijken het lezen. De ingrediënten zijn goed gekozen: een zure ober, een behulpzame kok, een begripvolle oma, bezige ouders, een verliefde tiener - de kinderen onderling hebben ondanks leeftijd- en karaktergebonden kibbelpartijen een goede band met elkaar. De zwart-witte pentekeni…Lire la suite

De reis met de vliegende leunstoel

Vriens schreef een nieuw deel over de familie Korenwolf. Mama en papa werken in hotel Korenwolf. Ze wonen er ook samen met hun vier kinderen Pepijn, Eefje, Joost en Nina en oma. Wanneer oma van een goede vriend een uitnodiging krijgt om naar Tanzania te vliegen, is iedereen enthousiast. Iedereen behalve oma, want met haar vliegangst ziet zij dit niet zitten. De kinderen laten het hier niet bij en ze gaan op zoek naar een oplossing.Het is een gezellig feelgood verhaal dat erg vlot is geschreven. Vriens zijn taalgebruik en het gebruik van korte zinnen maakt het boek heel toegankelijk. De tekst wordt soms ondersteund door eenvoudige maar leuke zwart-wit tekeningen. Het boek kwam ook terecht op de tiplijst van de Nederlandse Kinderjury. Zeker een aanrader voor jongere lezers.


Suggestions