Livre
Néerlandais

De dikke bende van De Korenwolf. 3

Jacques Vriens (auteur), Annet Schaap (dessinateur)

De dikke bende van De Korenwolf. 3

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Bundel met drie verhalen over de kinderen die in hotel De Korenwolf wonen. Samen met hun oma beleven ze allerlei spannende avonturen. Vanaf ca. 9 jaar.
Contenu
Bevat: De ontvoering van de zwarte prinses, De vlucht van de knorrige kelner, De ontsnapping van de brullende muis
Contient
Titre
De dikke bende van De Korenwolf. 3
Auteur
Jacques Vriens
Dessinateur
Annet Schaap
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2013
263 p. : ill.
ISBN
9789000318476 (hardback)

Commentaires

De dikke bende van De Korenwolf verzamelt drie eerder verschenen verhalen van kinderboekenauteur Jacques Vriens: ‘De ontvoering van de zwarte prinses’, ‘De vlucht van de knorrige kelner’ en ‘De ontsnapping van de brullende muis’.
Broertjes en zusjes Nina, Pepijn, Joost en Efie vormen samen de bende van De Korenwolf. De Korenwolf is het hotel van hun ouders, dat de kinderen altijd wel op stelten zetten. In het eerste verhaal richten ze een toneelclub op en proberen ze hun zwarte vriendinnetje Zohra te redden uit de handen van de vreemdelingenpolitie. In ‘De vlucht van de knorrige kelner’ proberen ze de norse kelner Goemie te overhalen zijn verjaardag te vieren, terwijl die — samen met puber Pepijn — het bos in vlucht. Dan weer zet de muis van Nina alles in rep en roer.
Vriens speelt met een typisch motief dat vaak terugkeert in kinderboeken: ondeugendheid, die bij tijden aanleunt bij ietwat revolterende ongehoorzaamheid. Zelf bepalen wat de grenzen zijn, het is een f…Lire la suite
Derde bundeling* van drie, eerder afzonderlijk verschenen, verhalen over de bewoners van hotel De Korenwolf in Zuid-Limburg: 'De ontvoering van de zwarte prinses', 'De vlucht van de knorrige kelner' en 'De ontsnapping van de brullende muis'. Personages in het verhaal zijn een knorrige vader en een sussende moeder met hun vier kinderen en oma, en verder af en toe lastige gasten. De kinderen en hun wat rebelse inwonende oma vormen de zogenaamde Korenwolfbende. Met vaart en humor geschreven verhalen; de vier ondernemende kinderen spreken eigentijds Nederlands: 'keigaaf', 'shit', 'cool'. De avonturen zijn misschien wat onwaarschijnlijk, maar zullen de doelgroep aanspreken. De bekende auteur, zelf zoon van een hoteleigenaar en wonend in Zuid-Limburg, staat met deze bundel weer garant voor drie vlot vertelde, detectiveachtige verhalen. De grappige, soms paginagrote, gewassen pentekeningen voegen door hun zwierige en cartooneske stijl nieuwe elementen aan het verhaal toe en benadrukken de dy…Lire la suite

Suggestions