Bande dessinée
Néerlandais

De duivel van Pharos

Jacques Martin (scénariste), Christophe Simon (dessinateur), Patrick Weber (dessinateur)
De vuurtoren, die ooit de trots was van de stad Alexandri+AOs-, is het onderwerp van geruchten en hebzucht geworden. Wat is de verklaring voor de verdachte schipbreuken? Wie is de nieuwe meester van het eiland Pharos, de machtige man die zijn wet aan Ptolemaeus oplegt?Alex, die door Caesar naar Alexandri+AOs- gestuurd is om een boodschap van Cleopatra te ontvangen, probeert met de hulp van Enak he
Titre
De duivel van Pharos
Scénariste
Jacques Martin
Dessinateur
Christophe Simon Patrick Weber
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le démon du Pharos
Éditeur
Sans lieu de publication: Casterman, 2008
48 p. : ill.
ISBN
9789030362241

Commentaires

Na het overlijden van hun vader delen de jonge Ptolemaeus en de bevallige Cleopatra de troon. Ptolemaeus doet er alles aan om zijn bevallige zus uit het zadel te lichten, maar de Romeinen denken daar anders over en steunen Cleopatra. Alex en Enak worden naar Alexandrië gestuurd, zogenaamd om in de leer te gaan bij de wijze Cristenes, een trouwe aanhanger van Cleopatra. De studies vormen uiteraard een dekmantel voor een veel belangrijkere opdracht: Caesar het bewijs en een excuus leveren om Cleopatra ter hulp te schieten. De intrige waarrond dit verhaal wordt opgebouwd, is echter veel breder dan het historische verhaal van Caesar en Cleopatra. Zo maken we ook kennis met Polynices, de beheerder van de beroemde vuurtoren van Pharos, een van de zeven wereldwonderen uit de oudheid en hét statussymbool van Alexandrië. Zijn positie geeft hem macht en mogelijkheden. Een connectie met Nikanor, eerste dienaar van Ptolemaeus, verheft deze mogelijkheden echter tot een staatsgevaarlijk niveau.
Lire la suite
Deel 27 van de stripserie 'Alex', een historisch stripverhaal spelend in de tijd van Caesar. De Galliër Alex is in gezelschap van zijn Egyptische vriend Enak naar Alexandrië gereisd om een geheime opdracht van Caesar uit te voeren, maar wordt daar geconfronteerd met zowel de troonstrijd tussen Ptolemaeus en zijn zuster Cleopatra, als ook met raadsels rondom de vuurtoren van Pharos, die ooit de trots was van de stad Alexandrië. Wat is de verklaring voor de verdachte schipbreuken? Wie is de nieuwe meester van het eiland Pharos, de machtige man die zijn wet aan Ptolemaeus oplegt? Alex, die wacht op de boodschap van Cleopatra voor Caesar, ziet niet werkeloos toe, maar probeert met de hulp van Enak het mysterie te doorgronden. Maar is het niet te laat? De troon van zowel Ptolemaeus als van Cleopatra wordt bedreigd, maar Alex mag van Cleopatra niet ingrijpen. Hoe gaat Alex zich uit dit wespennest redden? Fraai, in realistische stijl getekend en ingekleurd stripverhaal met grote aandacht voo…Lire la suite

À propos de Jacques Martin

CC BY-SA 4.0 - Image by EmDee

Jacques Martin, né le 25 septembre 1921 à Strasbourg et mort le 21 janvier 2010 à Orbe en Suisse, est un auteur de bande dessinée français.

Il est surtout connu pour ses séries Alix (créé en 1948) et Lefranc (créé en 1952). Il a également collaboré à plusieurs albums de Tintin.

À sa mort en 2010, Jacques Martin laisse des centaines d'albums vendus à quinze millions d'exemplaires et traduits en plus de dix langues dont le latin.

Aujourd'hui, ses séries phares Alix et Lefranc, mais aussi Jhen (1978) et Loïs (2000), continuent à connaître de nouveaux albums, conçus par des repreneurs et continuateurs.

En revanche, les séries Arno (1983), Orion (1990) et Keos (1992) sont considérées comme arrêtées…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions