Livre
Néerlandais

Henry

Jacques Maes (auteur), Lise Braekers (auteur)
Henry heeft een mooi uitzicht, maar een kille kamer. Hij fleurt zijn kamer op met voorwerpen uit de natuur. Al snel volgt iedereen zijn voorbeeld. Maar kan je daar wel mee doorgaan? Of wordt de planeet dan onbewoonbaar? Prentenboek met kunstzinnige illustraties in vooral rode en groene tinten. Vanaf ca. 6 jaar.
Titre
Henry
Auteur
Jacques Maes 1984- Lise Braekers 1987-
Langue
Néerlandais
Éditeur
Kalmthout: Van Halewyck, 2020
[36] p. : ill.
ISBN
9789463832397 (hardback)

Commentaires

Henry heeft een prachtig uitzicht vanuit zijn huis. Maar zijn kamer binnen is leeg. Langzaam haalt hij de natuur naar binnen en maakt het gezellig in zijn huis. Zijn bezoek vindt het ook prachtig en volgt zijn voorbeeld. Maar hun gedrag is niet zonder gevolgen. Henry komt tot inkeer, maar is het mogelijk om elders opnieuw te beginnen? De korte zinnen zijn ondersteunend aan de kracht van de beelden. Met gestileerde vormen en een beperkt kleurenpallet van rood-groen-beige wordt het verhaal verteld in treffende potloodlijnen met ingekleurde vlakken. Je ziet letterlijk stukjes uit bomen, planten en heuvels verdwijnen en verschijnen in het interieur van Henry. Hij kijkt door het venster (dat soms zelfs uit de pagina is gestanst) en het groeit mee met de ontwikkelingen. Zo wordt buiten naar binnen doorgetrokken. Het kantelpunt in het verhaal is niet meer op één spread weer te geven en moet je uitklappen. De stijl van het Vlaamse creatieve duo Jacques & Lise lijkt eenvoudig maar de impact va…Lire la suite

À propos de Jacques Maes

Jacques Maes, né à Ixelles le 19 février 1905 et mort à Benicarló le 15 juillet 1968, est un peintre, dessinateur et graveur belge.

Biographie

Jacques Maes a étudié à l'Académie royale des beaux-arts de Bruxelles, avec Jean Delville et Herman Richir.

Grand prix triennal de peinture en 1924, second prix de Rome en 1930, il a enseigné à l'Académie des beaux-arts de Saint-Josse-ten-Noode dont il a été le directeur, à l'Académie royale des beaux-arts de Bruxelles, ainsi qu'à l'École des beaux-arts de Lima.

Il est élu correspondant de l'Académie royale de Belgique le 3 janvier 1957, puis en devient membre le En lire plus sur Wikipedia