DVD
Français
Cherbourg, november 1957. Geneviève houdt samen met haar moeder een parapluwinkel open. Ze is verliefd op garagist Guy Foucher, maar haar moeder verkiest diamantair Roland Cassard. Nadat Guy voor zijn legerdienst naar Algerije is vertrokken, ontdekt Geneviève dat ze zwanger is. Onder druk van haar moeder huwt ze met Cassard. De film werd volledig gezongen.
Titre
Les parapluies de Cherbourg
Directeur
Jacques Demy
Acteur
Catherine Deneuve
Compositeur
Michel Legrand 1932-2019
Langue
Français
Éditeur
A-Film, 2008
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1964
Durée
88 min.
Note
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8716777921111
mooov

Commentaires

Een Franse musicalfilm uit 1964 van Jacques Demy, met topactrice Catherine Deneuve in haar eerste hoofdrol. Geneviève is verkoopster in de parapluwinkel van haar moeder en is verliefd op Guy (Nino Castelnuovo), automonteur. Wanneer hij wordt opgeroepen voor de oorlog in Algerije, blijkt zij zwanger en trouwt op aandringen van haar moeder met een rijke man. Alle dialogen worden gezongen. De film was een groot succes en maakte van Deneuve een ster. Hans Beerekamp (NRC 30-6-'99) noemde deze film een meesterwerk: '(...) De alledaagse werkelijkheid als inspiratiebron, het verheffen van trivia tot kunst, is wat Les parapluies de Cherbourg ook tot een typische vertegenwoordiger maakt van de Nouvelle vague (...) Niet alleen de muziek, maar de vergaande stilering van alledaagse elementen maakt alles lichter. Kleurgebruik en mise-en-scène zijn van een raffinement dat zijn weerga nauwelijks kent.' In 1992 werden de oorspronkelijke, opmerkelijke kleuren gerestaureerd. Extra's ontbreken.

À propos de Jacques Demy

CC BY-SA 4.0 - Image by Argus000

Jacques Demy, né le 5 juin 1931 à Pontchâteau (Loire-Atlantique) et mort le 27 octobre 1990 à Paris 14e, est un cinéaste français.

Principalement connu comme réalisateur, mais également scénariste, dialoguiste, parolier, producteur et acteur. Proche de la Nouvelle Vague, il est surtout connu pour ses films musicaux : Les Parapluies de Cherbourg (1964), Les Demoiselles de Rochefort (1967), Peau d'âne (1970) ou encore Une chambre en ville (1982).

Biographie

L'enfance

La famille paternelle de Jacques Demy est originaire de Pontchâteau, lieu de la naissance de Jacques, où sa grand-mère tien…En lire plus sur Wikipedia