Livre
Néerlandais
Kyle Swanson en zijn vriendin en CIA-agente Lauren Carson worden ingezet bij een geheime operatie in Pakistan, maar Swanson wordt daarbij gevangengenomen door de Taliban.
Titre
Dodelijk bedrog
Auteur
Jack Coughlin
Collaborateur
Donald A. Davis
Traducteur
Joost Zwart
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Act of treason
Éditeur
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2017
279 p.
ISBN
9789045213231 (paperback)

Commentaires

Het groepsgevoel en de wil om te overleven zijn essentieel voor Amerikaanse militairen in gevecht met Al Qaida en Taliban in Afghanistan en Irak. Dat blijkt eens te meer uit dit zevende deel uit de sniper-reeks* van Jack Coughlin. Een daad van vergelding met een raketaanval veroorzaakt veel 'collateral damage'. De politiek in Washington beseft dat dit niet de manier is om effectief toe te slaan, bovendien geeft het in de beeldvorming in de media de indruk van willekeur, en besluit 'snipers' in te zetten. Daar komt hoofdrolspeler Kyle Swanson in beeld, samen met zijn vriendin. Zij worden voor een geheime operatie ingezet, die ervoor moet zorgen dat krijgsheer Mohammed Waleed met behulp van Al Qaida de absolute macht grijpt in Pakistan. Tijdens deze operatie moet hij ook afrekenen met een tegenstander uit onverwachte hoek. Met groot vertoon van kennis vertelt Coughlin (1966) een actieverhaal dat overtuigt en realistisch is. Spannende eigentijdse actiethriller.

À propos de Jack Coughlin

John Joseph Coughlin, dit Jack Coughlin, (né le 21 juin 1892 à Douro, dans la province de l'Ontario au Canada - mort le 21 juin 1969 à Peterborough en Ontario) était un joueur professionnel de hockey sur glace,.

Carrière de joueur

Statistiques

Pour les significations des abréviations, voir statistiques du hockey sur glace.

Notes et références