Livre
Néerlandais

Suzie Ruzie en de stinkvinger

Jaap Robben (auteur), Benjamin Leroy (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Suzie en Hond spelen een grappig raadspelletje: kun je ruiken wat dit is? Eerst kiezen ze lekkere geurtjes. Maar dan bedenkt Suzie een heel vies luchtje dat Hond moet raden. Prentenboek met dunkartonnen bladzijden en humoristische kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Sujet
Ruiken
Titre
Suzie Ruzie en de stinkvinger
Auteur
Jaap Robben
Dessinateur
Benjamin Leroy
Langue
Néerlandais
Éditeur
Haarlem: Gottmer, 2016
[26] p. : ill.
ISBN
9789025761653 (hardback)

Commentaires

Suzie en Hond vervelen zich, en bedenken een spelletje om de tijd te verdrijven. Om de beurt laten ze elkaar geblinddoekt een geurtje ruiken. Hond kiest voor makkelijk te raden geurtjes, maar dan is Suzie aan de beurt. Waar komt die vieze stank op haar vinger toch vandaan? Het is niet de stank van een beschimmelde perzik of de tenenkaas van opa, maar wat is het dan wel? Mooi vormgegeven, stevig kartonboek met expressieve, cartooneske illustraties. De hilarische clou is misschien niet direct voor jonge kinderen herkenbaar, maar ze zullen genieten van de stinkende voorwerpen die voorbijkomen als Hond moet raden. De tekst op rijm loopt soepel en heeft een goed ritme. Tekst, typografie en beeld vormen een mooi samenspel en vertellen samen het verhaal. Jaap Robben maakte eerder samen met illustrator Benjamin Leroy onder meer 'De zuurtjes' en de dichtbundel 'Als iemand ooit mijn botjes vindt', die in 2013 werd bekroond met een Vlag en Wimpel. Tegelijkertijd verscheen 'Suzie Ruzie en het sch…Lire la suite

Suzie Ruzie en de stinkvinger

Suzie Ruzie is een eigenzinnige kleuter met heel wat fantasie. Terwijl opa zijn taak als oppas niet zo ter harte neemt - hij slaapt namelijk - speelt Suzie een spelletje met Hond: 'Raad eens wat je ruikt'.

Suzie kan alles raden wat Hond haar onder de neus stopt. Maar Hond raadt het vieze luchtje dat Suzie hem laat ruiken maar niet. Suzie geeft wel tips maar het blijft te moeilijk. Uiteindelijk blijkt het de geur van Suzies navel te zijn. Nooit geweten dat dit kan verward worden met schimmelkaas of opa's sok!

Dit knotsgekke verhaaltje op een fijn rijm laat voor het grootste deel Suzie zelf aan het woord. Dat zorgt ervoor dat het verhaaltje vlot voorleest en tof is om naar te luisteren. Bovendien druipt de deugnieterij er af en merk je dat Suzie lekker toch slimmer is dan Hond. Het is ook mooi geïllustreerd. De prenten zijn grappig en leuk om naar te kijken. Vooral de gezichtsuitdrukkingen van Suzie en Hond zijn hilarisch. Leuk dat Suzie op die manier ook op de …Lire la suite

Suggestions