Begrafenisondernemer Patrick Tate verdient weinig in het vredige grensstadje Garlow, Oregon Territory. Dat verandert door de komst van bandiet Dutch Albert en zijn kornuiten.
Titre
Never grow old / written and directed by Ivan Kavanagh
Directeur
Ivan Kavanagh
Acteur
Emile Hirsch Déborah François John Cusack
Langue
Anglais
Éditeur
Just Entertainment, © 2020
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2019
Durée
ca. 100 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8711983971479

Commentaires

Western van de Ierse regisseur Ivan Kavanagh (The fading light; The canal) die ook het scenario schreef, met in de hoofdrollen Emile Hirsch (Freaks; Into the wild), John Cusack (Distorted; Blood money) en Déborah François (La tourneuse de pages). De Ierse begrafenisondernemer Patrick Tate woont met zijn vrouw en twee jonge kinderen in een vredige grensstadje in Oregon Territory. Hij verdient weinig, omdat dominee Pike (Danny Webb) drinken, gokken en prostitutie in de ban heeft gedaan. De komst van bandiet Dutch Albert en zijn kornuiten verstoort de rust. Aanvankelijk profiteert Patrick van de vele moorden, maar hij moet in actie komen als ook hij en zijn gezin worden bedreigd door de bandieten. Frank Scheck (variety.com) ziet een archetypische western met een nihilistische sfeer en sterke rollen van Hirsch en vooral Cusack: ‘There's nothing in the film that we haven't seen countless times before. But it's a pleasure to see the familiar genre handled so expertly. Minus the gore and pro…Lire la suite

À propos de Ivan Kavanagh

Ivan Kavanagh, né en 1973 à Dublin, est un cinéaste irlandais. Il a réalisé six longs métrages (dont cinq ont été montés par lui-même) et dix courts métrages.

Biographie

Filmographie

Récompenses et distinctions

Notes et références

Liens externes