Livre
Néerlandais

Klik : aan de slag met het nieuwe internet

Klik : aan de slag met het nieuwe internet

E-mails versturen en surfen op het internet, daarmee zijn we ondertussen vertrouwd. Maar het internet is de laatste jaren heel wat veranderd.

Sociale websites zoals Facebook zijn aan een serieuze opmars bezig. Hoe gebruik je Facebook om oude kennissen terug te vinden en nieuwe vrienden te maken?

Internet is de grootste winkel ter wereld waar je alles kan kopen en verkopen.
Sujet
Internet
Titre
Klik : aan de slag met het nieuwe internet
Auteur
Inne Van Engeland
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Leuven: Davidsfonds, 2011
212 p. : ill.
ISBN
9789058267849 (paperback)

Commentaires

‘Curieus’ is een sociaal-culturele vereniging voor volwassenen die via een netwerk van vrijwilligers allerlei activiteiten organiseert, van daguitstappen tot stand-upcomedyavonden; van wandeltochten tot internetklasjes. Bij deze laatste activiteit hoort dit boek dat gebruikt kan worden als leidraad bij hun mobiele internetklas die sinds maart 2010 doorheen heel Vlaanderen en Brussel trekt.
De doelgroep is hierbij heel ruim te nemen en beperkt zich beslist niet tot senioren, kansarmen, jongeren of welke groep dan ook. ‘Het nieuwe internet’ waarnaar de ondertitel verwijst, is het internet van sociale-netwerksites zoals Facebook, zoekertjessites, iTunes en Wikipedia. Bezwaarlijk nieuw te noemen, aangezien de meeste van deze zaken niet alleen in internettermen toch al jaren meegaan en nog horen tot het ‘Web 2.0’-tijdperk, dat langzaam maar zeker plaats aan het ruimen is voor de nieuwe ‘Web 3.0’-mogelijkheden.
Sommige sites en toepassingen die in dit boek behandeld worden zijn a…Lire la suite
Dit boek dient als leidraad bij de mobiele internetklas van ‘Curieus’ (een sociaal-culturele vereniging voor volwassenen) die sinds maart 2010 door heel Vlaanderen en Brussel trekt. De doelgroep is heel ruim. Centraal staat het ‘nieuwe internet’ van sociale-netwerksites als Facebook, zoekertjessites, iTunes en Wikipedia. Vooral de leidraad bij het gebruik van Facebook is indrukwekkend, al is het maar de vraag hoe lang de informatie geldig blijft. De hoofdstukken over RSS, nieuwsbrieven en podcasting zijn dan weer een stuk minder interessant, vooral omdat die technologieën allesbehalve nieuw zijn. Het laatste deel gaat over kopen en verkopen op internet, en is eigenlijk een handleiding van de website www.2dehands.be. Aan enthousiasme ontbreekt het de auteur niet, en het boek is ook mooi vormgegeven op glanzend papier, met grote en duidelijke schermafbeeldingen in kleur. De keuze van sommige onderwerpen is weer minder geslaagd. Zo wordt er te veel gefocust op de installatie van bijkomst…Lire la suite