Livre
Néerlandais

Het grote boek van Beer en Egel

Ingrid Schubert (auteur), Dieter Schubert (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Bundel met vier verhalen over Beer en zijn vriend Egel. Prentenboek met grote aquarellen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Contenu
Een gat in mijn emmer
Dat komt er nou van ...
Samen kunnen we alles
Er kan nog meer bij
Sujet
Beren, Egels
Titre
Het grote boek van Beer en Egel
Auteur
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2019
[105] p. : ill.
ISBN
9789056374907 (hardback)

Commentaires

Bundel met vier eerder apart uitgegeven prentenboeken over Beer en zijn vriend Egel. In 'Een gat in mijn emmer'* heeft Beer water nodig om zijn bloemen water te geven, maar heeft slechts een emmer met een gat. Egel brengt uitkomst. In 'Dat komt er nou van...'** besluit Beer op drie verlaten eieren te passen; hij broedt ze uit en leert van Egel hoe hij zijn gansjes moet verzorgen. In 'Samen kunnen we alles'*** verzorgen Beer en Egel een Bever die tijdens de bouw van zijn burcht gewond raakt. En in 'Er kan nog meer bij'**** bouwt Bever een vlot waarop al zijn vrienden een plaatsje kunnen vinden, maar eens is de maat vol. Oogstrelende humoristische aquarellen over telkens twee pagina's laten de lezer de avonturen van de dieren fantasievol meebeleven. De schitterende illustraties in natuurlijke, zachte kleuren brengen de emoties goed in beeld en herbergen nog talloze details, die de jonge lezers niet zullen ontgaan. De duidelijk ondersteunende tekst staat soms in een witte balk, soms in d…Lire la suite

À propos de Ingrid Schubert

Ingrid Schubert, née en novembre 1944 à Ebern et décédée le 12 novembre 1977 à Munich, était membre de la première génération de la Fraction armée rouge.

Biographie

Le 14 mai 1970, elle participe à l'évasion d'Andreas Baader. Le 8 octobre 1970, elle est arrêtée avec Brigitte Asdonk, Horst Mahler, Irene Goergens et Monika Berberich, puis ils sont tous placés en isolement total.

Bibliographie

Suggestions