Livre
Néerlandais

Gekke buren

Ingrid Schubert (auteur), Dieter Schubert (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
De keurige, hardwerkende Kaat heeft niet veel op met haar slordige nieuwe buurman Bram, maar door een storm komt daar verandering in. Prentenboek met gedetailleerde schilderingen in zachte kleuren. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Buren, Wonen
Titre
Gekke buren
Auteur
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Langue
Néerlandais
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2016
[24] p. : ill.
ISBN
9789056375621 (hardback)

Commentaires

De nette, hardwerkende Kaat vindt het maar niks als op een dag Bram, een reus van een man, een hut naast haar huisje bouwt. Bram is een hartelijke flierefluiter die zich niet druk maakt om de dag van morgen. Kaat daarentegen ergert zich aan Bram. Als in de herfst Brams hut de lucht in vliegt, heeft Kaat met hem te doen en nodigt hem uit in haar huisje. In eerste instantie wil ze hem niets te eten geven, maar door Brams indirecte manier van vragen, maken ze uiteindelijke een heerlijke pan soep. De naïef realistische en deels gefantaseerde, kleurrijke illustraties zijn uitgevoerd in waterverf; ze zijn deels bladzijdevullend, deels beslaan ze een derde tot de helft van de pagina's. De tekst, welke uit korte zinnen bestaat, is uitgevoerd in een groot lettertype en bevindt zich afwisselend onder of boven aan de bladzijden. Het eenvoudige verhaaltje in dit verzorgde en gezellige prentenboek zal oudere peuters en kleuters beslist aanspreken, niet in de laatste plaats door de rijk gedetaillee…Lire la suite

À propos de Ingrid Schubert

Ingrid Schubert, née en novembre 1944 à Ebern et décédée le 12 novembre 1977 à Munich, était membre de la première génération de la Fraction armée rouge.

Biographie

Le 14 mai 1970, elle participe à l'évasion d'Andreas Baader. Le 8 octobre 1970, elle est arrêtée avec Brigitte Asdonk, Horst Mahler, Irene Goergens et Monika Berberich, puis ils sont tous placés en isolement total.

Bibliographie

Suggestions