Livre
Néerlandais

Er ligt een krokodil onder mijn bed!

Ingrid Schubert (auteur), Dieter Schubert (auteur)

Er ligt een krokodil onder mijn bed!

Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Peggie krijgt de schrik van haar leven als ze een krokodil onder haar bed ontdekt, maar ze merkt al snel dat hij niets kwaads van plan is. Prentenboek met sfeervolle illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Er ligt een krokodil onder mijn bed!
Auteur
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2014
[28] p. : ill.
ISBN
9789047706687 (hardback)

Commentaires

In 1980 verscheen de eerste versie van dit klassieke prentenboek, waarvan vierendertig jaar later een 'remake' is gemaakt. Was in de eerste versie de vrouwelijke hoofdpersoon (Peggie) bang in het donker, nu is het Karel de krokodil die zich verstopt voor de kleine Lotje. De inhoud van het verhaal is verder in grote lijnen hetzelfde: voor het naar bed gaan, spelen het kleine meisje en de krokodil samen, knutselen ze een eierdozenkrokodil en vertelt Karel een stoer verhaal. Anders dan in de eerste versie eten ze ook nog pannenkoeken en moet Karel in bad. De nieuwe tekst is sterk ingekort; de illustraties zijn volledig vernieuwd: kleurpotloodtekeningen zijn vervangen door illustraties in gemengde techniek. Ook de nieuwe versie is aansprekend en humoristisch, maar wie het oorspronkelijke verhaal kent, mist een beetje de ongelovige ouders die geen krokodil in de kinderkamer bespeuren en Karels verhaal over krokodillenland. In 1981 bekroond met een Vlag en Wimpel van de Penseeljury. Vanaf c…Lire la suite

Er ligt een krokodil onder mijn bed!

Krokodil Karel heeft zich de woede van zijn vrienden op de nek gehaald en is gaan schuilen onder het bed van Lotje. Maar Lotje ziet hem meteen en is in de wolken met haar onverwachte vriend. Samen doen ze kunstjes, bakken ze pannenkoeken, en knutselen ze een krokodil van eierkartons. Tot slot wiegt Karel Lotje in slaap met zijn verhalen over zijn krokodillenstreken en het kwaad dat hij zijn vrienden heeft aangedaan. Om vervolgens met Lotjes hoepel te verdwijnen naar zijn vrienden die hem staan op te wachten.
Alweer een aanrader van het bekende duo. Het verhaal over het monster onder het bed dat geweldig meevalt, is dan misschien al wel eens eerder verteld, maar zeker niet met even veel zwier. De illustraties wervelen van de bladzijden af, in prachtige kleurschakeringen, wisselende achtergronden en standpunten. Soms zijn het aardige details die de aandacht trekken, zoals de angstaanjagende knuffel van Lotje, soms opvallende perspectieven, zoals de grote schaduw van kleine Lotje t…Lire la suite

À propos de Ingrid Schubert

Ingrid Schubert, née en novembre 1944 à Ebern et décédée le 12 novembre 1977 à Munich, était membre de la première génération de la Fraction armée rouge.

Biographie

Le 14 mai 1970, elle participe à l'évasion d'Andreas Baader. Le 8 octobre 1970, elle est arrêtée avec Brigitte Asdonk, Horst Mahler, Irene Goergens et Monika Berberich, puis ils sont tous placés en isolement total.

Bibliographie

Suggestions