Livre
Néerlandais

Dikke vriendjes durven alles

Ingrid Schubert (auteur), Dieter Schubert (auteur)
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Twee cavia’s zijn dikke vriendjes en gaan samen op avontuur. Helemaal alleen want samen durven ze alles! Onderweg komen ze allerlei uitdagingen tegen die een tikje te hoog gegrepen zijn. Maar daar weten ze wel raad mee. Totdat ze ineens de weg kwijt zijn. Prentenboek met sfeervolle, kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Dapper zijn
Titre
Dikke vriendjes durven alles
Auteur
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: Leopold, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789025880583 (hardback)

Commentaires

Twee kleine cavia’s zijn dikke vriendjes en durven er best samen op uit te trekken. Ze zeggen hun papa gedag en gaan op avontuur, gewapend met een bolletje rode wol, een oranje balletje, een rode vlag en een rugzak met twee wortelen. Ze dagen elkaar uit om een hoge berg te beklimmen (of een iets minder hoge), een diepe kloof over te springen (of een iets minder diepe) en lekker te spatteren in de woeste zee (of een duinmeertje). Bij elke uitdaging verliezen ze een attribuut. Als ze alles kwijt zijn, wordt het toch wel angstig en willen ze het liefst snel naar huis. Maar ze weten de weg niet meer terug. Goed kijken naar de illustraties levert cruciale informatie voor de afloop van het verhaal. Want hoe weet hun papa hen te vinden? De spreadvullende sfeervolle prenten in gemengde techniek met aquarel en pastels zoomen in en uit, zodat je als kijker soms meer informatie hebt dan de personages. Een aandoenlijk prentenboek over het overwinnen van je angsten en je stoerder voordoen dan je b…Lire la suite

Dikke vriendjes durven alles

Daag, papa! vandaag gaan we samen op stap. Helemaal alleen gaan we het avontuur tegemoet. En weg zijn de twee broertjes.Ingrid en Dieter Schubert kan je niet meer wegdenken in de kinderliteratuur. Hun samenwerking resulteert telkens in een prachtig boek waar alles samenvalt. In dit verhaal zijn het vooral de kleuren en de suggestieve illustraties die mooi door de tekst meanderen. Ze stralen warmte en geborgenheid uit. Hier verlaten de kleine broertjes hun veilige omgeving om grootse dingen te doen, zoals een rots beklimmen of over een zeer diepe kloof springen, de zee bedwingen ... Ze zijn zeer vastberaden. In werkelijkheid beklimmen ze een kei, springen ze over een kleine greppel en baden ze pootje in een plas. De tegenstellingen zijn groot, op de ene bladzijde zie je hen over een kei kruipen en op de andere bladzijde zie je een grote rots. Zo gaat het ook met de diepe kloof en de kleine greppel: het lijkt een fantastisch avontuur. En wanneer ze schrikken van ee…Lire la suite

À propos de Ingrid Schubert

Ingrid Schubert, née en novembre 1944 à Ebern et décédée le 12 novembre 1977 à Munich, était membre de la première génération de la Fraction armée rouge.

Biographie

Le 14 mai 1970, elle participe à l'évasion d'Andreas Baader. Le 8 octobre 1970, elle est arrêtée avec Brigitte Asdonk, Horst Mahler, Irene Goergens et Monika Berberich, puis ils sont tous placés en isolement total.

Bibliographie

Suggestions