Livre
Néerlandais

De paraplu

Ingrid Schubert (auteur), Dieter Schubert (auteur)
Een nieuwsgierig zwart hondje vindt een rode paraplu. Als hij hem opsteekt, pakt de wind hem op. Dit is het begin van een avontuurlijke reis rond de wereld. Tekstloos prentenboek met paginagrote schilderingen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Wereldreizen
Titre
De paraplu
Auteur
Ingrid Schubert Dieter Schubert
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Rotterdam: Lemniscaat, 2010
[36] p. : ill.
Note
Een IBBY silent book
ISBN
9789047702757 (hardback)

Commentaires

Ingrid en Dieter Schubert

Een portret in drie prentenUitstekend idee van Ingrid en Dieter Schubert om met De paraplu een tekstloos boek uit te brengen in hun dertigste jaar als prentenboekenmakers. Zoals zo vaak bij hen, past het boek bij het thema van de Nederlandse Kinderboekenweek ('De Grote TekenTentoonstelling'), maar het herinnert ons bovenal aan de hoge kwaliteit van hun illustraties. Al vanaf hun debuut ? Er ligt een krokodil onder mijn bed! (1980) ? worden hun prenten geprezen voor hun duidelijke en zachte expressiviteit. Hun tekenstijl is geëvolueerd over die dertig jaar, maar behield die essentiële kwaliteit. Met die evolutie veranderde wel het soort verhalen dat ze vertellen, en de kwaliteit daarvan was niet zo constant. Aan de hand van drie prenten wil ik het werk van de Schuberts bespreken. Het zijn niet per se de mooiste prenten ? dat zou moeilijk kiezen worden in de homogeen hoogstaande beeldproductie van deze nauwgezette ambachteli…Lire la suite
Een nieuwsgierig hondje vindt een rode paraplu. Als hij hem opsteekt, krijgt de herfstwind vat op hem en blaast hem de lucht in. Dit is het begin van een avontuurlijke reis rondom de aarde die het hondje op gevaarlijke, mooie en bijzondere plekken zal brengen. Hij maakt kennis met vreemde dieren en mensen die hem helpen en hem soms ook naar het leven staan. Dit tekstloze prentenboek nodigt uit tot praten, over de reis per paraplu, de ontmoetingen met dier en mens, de emoties van het zwarte hondje en de kleine details die op de prenten te zien zijn. De illustratoren van dit prentenboek zijn bekend om hun romantisch lieflijke, realistische en gedetailleerde stijl die aantrekkelijk is voor jonge én oudere kinderen. Ook dit prentenboek is in deze stijl gemaakt. De prenten bevatten meerdere lagen en verhaallijnen en daarmee genoeg stof tot vertellen en/of praten. Het gegeven van de paraplu die wegwaait zal jonge kinderen zeker tot de verbeelding spreken. Vanaf ca. 4 jaar.

De paraplu

Een schattig zwart hondje vindt een rode paraplu. Een zwart-wit poesje kijkt vanop een afstand toe. Plots voert een felle herfstwind het hondje met de paraplu de lucht in tot boven de wolken. Het hondje kan op de wolkenmassa stappen, maar valt opeens in een zwart gat en zweeft aan zijn paraplu naar beneden. Hij ziet onder zich de savanne met al zijn dieren. Door een ferme ademstoot van de olifant ontsnapt hij aan gevaarlijke krokodillen en landt hij in zijn paraplu op de golven van de oceaan. Hij aanschouwt de wondere wereld onder water tot hij door de fontein van de walvis over land gecatapulteerd wordt, dwars door de jungle. Daar wordt hij beschoten met pijlen en drijft hij op de warme lucht naar de koude poolstreken. Uiteindelijk begeleidt een vlucht vleermuizen hem terug naar huis, waar het zwart-witte poesje hem staat op te wachten.
Een prentenboek met fantastische illustraties van Ingrid en Dieter Schubert. Ze beslaan dubbele pagina's. Het zijn de landschappen die het verh…Lire la suite

À propos de Ingrid Schubert

Ingrid Schubert, née en novembre 1944 à Ebern et décédée le 12 novembre 1977 à Munich, était membre de la première génération de la Fraction armée rouge.

Biographie

Le 14 mai 1970, elle participe à l'évasion d'Andreas Baader. Le 8 octobre 1970, elle est arrêtée avec Brigitte Asdonk, Horst Mahler, Irene Goergens et Monika Berberich, puis ils sont tous placés en isolement total.

Bibliographie

Suggestions