Livre
Néerlandais

Voelen en proeven en ...

Ingrid Godon (dessinateur), Linda Van Mieghem (auteur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Een muis en een kikker laten zien hoe ze hun zintuigen gebruiken. Hardkartonnen prentenboek met eenvoudige tekeningen in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Sujet
Zintuigen
Titre
Voelen en proeven en ... / Linda van Mieghem ; [ill.] Ingrid Godon
Dessinateur
Ingrid Godon
Auteur
Linda Van Mieghem
Langue
Néerlandais
Éditeur
Averbode: Averbode, 2000
[24] p. : ill.
ISBN
90-317-1614-6

Commentaires

In de reeks 'Begrippen in beeld' verscheen een vierde deel: Voelen en proeven en... In deze stevig kartonnen uitgave vind je 12 kleurenprenten met de afbeelding van de zintuigen op een manier zoals peuters ze kunnen ontdekken. Rechts staan Nellie Muis en Cezar Kikker die een begrip én tegenstelling uitbeelden. Op de linkerpagina krijg je een versje met een piepklein tekeningetje. Het zintuig staat links bovenaan in vetjes gedrukt.


De illustraties van Ingrid Godon zijn geslaagd. De peutermuis en -kikker zien er vrolijk, speels en grappig uit. Linda van Mieghems versjes sluiten mooi aan bij de begrippen: tasten-voelen, luisteren-horen, ruiken, proeven-smaken en kijken-zien. Vanaf drie jaar. [Dani]
In deze serie verschenen al eerder tegenstellingen "Dik en dun en...", "In en uit en..." en werkwoorden "Springen en dansen en..."*. In dit boekje worden de zintuigen tasten, luisteren, ruiken, proeven en kijken behandeld, resp. in vier, twee, twee, twee en twee platen . Het is een oblong, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde en geplastificeerde bladen. Op de linkerpagina staat een vierregelig rijmpje (bijna steeds aabb, een enkele keer abcb), dat aangeeft waar het over gaat, terwijl op de andere bladzijde een gekleurde prent hetzelfde doet. De tekst is eenvoudig, en klinkt lekker vlot, de tekeningen zijn vrolijk en verduidelijken de tekst. De onderwerpen zijn zo gekozen dat deze m.n. peuters zullen aanspreken, maar ook voor kleuters is dit leuk. Zeker wanneer ze zelf de rijmwoorden mogen aanvullen. Een leuk boekje, met dikke bladzijden, dat zeker met hulp van volwassenen de taalverwerving zal activeren, doch waar de kinderen ook zelfstandig veel plezier aan zullen hebben.

À propos de Ingrid Godon

Ingrid Godon, née le 29 août 1958 à Wilrijk (Anvers) (Belgique), est une autrice et illustratrice belge néerlandophone de littérature de jeunesse.

Biographie

Ingrid Godon est belge, originaire des Pays-Bas, et vit à Lierre.

Elle a suivi un an la formation de l'Académie des Beaux-Arts de Lierre, et est ensuite suivie par son ancien professeur Rik Van den Brande, illustrateur également.

Ses principaux matériaux d'illustration sont « les pastel gras, les crayons de couleur et la peinture ».

Elle commence à illustrer des ouvrages à la fin des années 1980. Au milieu des années 1990, et durant plusieurs années, elle illustre les dizaines d'albums de la série Nelly et César, écrites par divers auteurs.

Ses albums en néerlandais sont traduits dans plusieurs langues, dont le français.

Ses…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions