Livre
Néerlandais

Naar de boerderij

Ingrid Godon (dessinateur), Sandrine Lambert (auteur)
Nellie en Cezar gaan helpen op de boerderij: ze melken de koe, rapen de eieren en besturen de oogstmachine. Hardkartonnen oblong prentenboek met paginagrote illustraties in rustige kleuren en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titre
Naar de boerderij
Dessinateur
Ingrid Godon
Auteur
Sandrine Lambert
Langue
Néerlandais
Éditeur
[Averbode]: Averbode, 2014
[20] p. : ill.
ISBN
9789031736225 (hardback)

Commentaires

Muisje Nellie en kikker Cezar gaan helpen op de boerderij: ze melken de koe, rapen de eieren en besturen de oogstmachine. Oblong formaat hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken en kleurplaatachtige illustraties. Mix van enerzijds een natuurgetrouwe weergave van boerderijdieren en anderzijds de verbeelding van de twee dierenvrienden die zich kleden en gedragen als mensen. Op de prenten valt veel te zien: niet alleen boerderijdieren, maar ook gewassen, gereedschappen en machines zoals een mestinjecteur en een pickdorser. Het meermalen gehanteerde lage perspectief verhoogt de betrokkenheid van de 'lezer'. De vierregelige tekstblokken op de tegenoverliggende pagina's bestaan uit korte, enkelvoudige en samengestelde zinnen. Er is gewerkt met de tegenwoordige tijdsvorm en eindrijm (aabb); een gemoedelijke schrijfstijl. Tekst en beeld sluiten niet naadloos op elkaar aan. Zo worden er dieren geteld die niet te zien zijn en sneeuwt het buiten. Informatief prentenboekje over het le…Lire la suite

À propos de Ingrid Godon

Ingrid Godon, née le 29 août 1958 à Wilrijk (Anvers) (Belgique), est une autrice et illustratrice belge néerlandophone de littérature de jeunesse.

Biographie

Ingrid Godon est belge, originaire des Pays-Bas, et vit à Lierre.

Elle a suivi un an la formation de l'Académie des Beaux-Arts de Lierre, et est ensuite suivie par son ancien professeur Rik Van den Brande, illustrateur également.

Ses principaux matériaux d'illustration sont « les pastel gras, les crayons de couleur et la peinture ».

Elle commence à illustrer des ouvrages à la fin des années 1980. Au milieu des années 1990, et durant plusieurs années, elle illustre les dizaines d'albums de la série Nelly et César, écrites par divers auteurs.

Ses albums en néerlandais sont traduits dans plusieurs langues, dont le français.

Ses…En lire plus sur Wikipedia