Livre
Néerlandais

Jarig !

Ingrid Godon (dessinateur), Jan Van Coillie (auteur)
Nellie is jarig en haar vriendje zorgt voor een feest. Hardkartonnen prentenboek met tekeningen in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titre
Jarig !
Dessinateur
Ingrid Godon
Auteur
Jan Van Coillie
Langue
Néerlandais
Éditeur
Averbode: Altiora, 2005
[20] p. : ill.
ISBN
90-317-2248-0 9789031722488 (hardback)

Commentaires

De bekende 'Nellie & Cezar'-blokboekjes willen woorden aanleren. In de sprekende, dynamische illustraties van Ingrid Godon en de ritmische versjes van Jan Van Coillie kunnen jonge kleuters zich perfect herkennen.

In Ziek wil Nellie buiten spelen met haar nieuwe bal. Cezar kan niet mee, want hij is ziek. Meteen speelt Nellie verpleegstertje: "Ik stop je warmpjes onder; / Lig je knus en zacht? / Hier staat een glaasje water, / dat heb ik jou gebracht." In eenvoudige, vlot klinkende versjes krijgen de kleuters een overzicht van alles wat er met je gebeurt als je ziek in bed ligt. De 'nieuwe woordjes' zitten spontaan verwerkt in het verhaaltje: "Twee druppeltjes, een suppo, / een pilletje en half, / een lepeltje siroop nog / en een beetje...(zalf)".

In Jarig! trekt Cezar alle registers open om Nellie een heerlijk verjaardagsfeestje te bezorgen: vlaggetjes, een versierde stoel, cadeautjes, een kroon, taart met kaarsjes en natuurlijk ook een lied. Ook hier zorgt …Lire la suite
Dit hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken gaat over de derde verjaardag van Nellie, een meisjesmuis. Haar vriendje Cezar, een kikker, zorgt voor het feest. De tekst staat in een dunne schreefloze letter op de linkerpagina en bestaat uit vier regels tekst op rijm (abcb). De stijl en het woordgebruik zijn eenvoudig; de kwaliteit van de tekst is matig (en zelfs fout bij 'vlagjes'). De krijttekeningen op de rechterpagina tonen de twee dieren in verschillende situaties die met een verjaardag te maken hebben. Ook zijn er kleinere tekeningen van voorwerpen die nodig zijn voor een verjaardag; hierbij zijn in de tekst raadspelletjes verwerkt. De stijl van de illustraties is redelijk. Het formaat van het boek is oblong. Het doel van de serie is het leren van woordjes aan peuters; daar zijn echter betere uitgaven voor te vinden. Vanaf ca. 2,5 jaar. In dezelfde uitvoering zijn nog twee titels verschenen*.

À propos de Ingrid Godon

Ingrid Godon, née le 29 août 1958 à Wilrijk (Anvers) (Belgique), est une autrice et illustratrice belge néerlandophone de littérature de jeunesse.

Biographie

Ingrid Godon est belge, originaire des Pays-Bas, et vit à Lierre.

Elle a suivi un an la formation de l'Académie des Beaux-Arts de Lierre, et est ensuite suivie par son ancien professeur Rik Van den Brande, illustrateur également.

Ses principaux matériaux d'illustration sont « les pastel gras, les crayons de couleur et la peinture ».

Elle commence à illustrer des ouvrages à la fin des années 1980. Au milieu des années 1990, et durant plusieurs années, elle illustre les dizaines d'albums de la série Nelly et César, écrites par divers auteurs.

Ses albums en néerlandais sont traduits dans plusieurs langues, dont le français.

Ses…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions