Livre
Néerlandais

Ik ben blij!

Ingrid Godon (dessinateur), Bette Westera (auteur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Genre:
Als Nellie en Cezar naar buiten gaan, maken ze van alles mee. Ze schrikken als de paraplu wegwaait, krijgen ruzie met de veerman en zijn bang voor het onweer. Prentenboek met sfeervolle kleurenillustraties en tekst op rijm, waarin elf emoties aan bod komen. Vanaf ca. 4 jaar.
Sujet
Gevoelens
Extra subject
prentenboeken
Titre
Ik ben blij!
Dessinateur
Ingrid Godon
Auteur
Bette Westera
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2017
[26] p. : ill.
ISBN
9789401446822 (hardback)

Commentaires

Belevenissen van Nellie en Cezar (bekend van veel prentenboeken en de tv-serie). Het regent en ze vervelen zich, maar dan komt olifant ze ophalen. Onderweg komen ze Pol tegen die alleen op een boomstronk zit. Samen vervolgen ze hun weg, raken de paraplu kwijt, krijgen ruzie met de veerman, zijn bang voor het onweer en gaan op zoek naar Polleke, de pop van Pol. Prentenboek waarbij op elke spread een bepaald gevoel (eenzaam, bang, verdrietig, vrolijk, trots) tot uitdrukking komt in een vierregelig ritmische tekst in verschillende rijmvormen. Het is een doorlopend verhaal waarin de auteur op knappe wijze de gevoelens organisch verwerkt. Na de korte tekst op rijm volgt dan steeds een zin waarin het gevoel wordt benoemd. De bladvullende illustraties zijn grof opgezet, met een beperkt aantal kleuren, maar geven op sfeervolle wijze de gevoelens van de personages heel goed weer en sluiten daarmee naadloos aan op de tekst. Aan het slot worden op een spread alle gevoelens (in totaal elf) die aa…Lire la suite

À propos de Ingrid Godon

Ingrid Godon, née le 29 août 1958 à Wilrijk (Anvers) (Belgique), est une autrice et illustratrice belge néerlandophone de littérature de jeunesse.

Biographie

Ingrid Godon est belge, originaire des Pays-Bas, et vit à Lierre.

Elle a suivi un an la formation de l'Académie des Beaux-Arts de Lierre, et est ensuite suivie par son ancien professeur Rik Van den Brande, illustrateur également.

Ses principaux matériaux d'illustration sont « les pastel gras, les crayons de couleur et la peinture ».

Elle commence à illustrer des ouvrages à la fin des années 1980. Au milieu des années 1990, et durant plusieurs années, elle illustre les dizaines d'albums de la série Nelly et César, écrites par divers auteurs.

Ses albums en néerlandais sont traduits dans plusieurs langues, dont le français.

Ses…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions