Livre
Néerlandais

Het gekke cadeau van Joep

Ingrid Godon (dessinateur), Linda Van Mieghem (auteur)
Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Een kikker krijgt op zijn verjaardag een emmer modder van een varken. Hardkartonnen prentenboek met kleurige tekeningen. Vanaf ca. 3 jaar.
Titre
Het gekke cadeau van Joep / [ill.] Ingrid Godon ; [tekst] Linda van Mieghem
Dessinateur
Ingrid Godon
Auteur
Linda Van Mieghem
Langue
Néerlandais
Éditeur
Averbode: Averbode, [2002]
[10] p. : ill.
ISBN
9789031717804

Commentaires

Kleuters kennen Nellie en Cezar waarschijnlijk uit het kleutertijdschrift 'Dopido' (Averbode). De twee vriendjes verduidelijken daarin bijvoorbeeld woorden of tegenstellingen op een zeer duidelijke manier. De tekeningen van Ingrid Godon illustreren prachtig begrippen en woorden, waardoor kleuters hun woordenschat op een speelse manier uitbreiden.

De grappige muis (Nellie) en de kikker (Cezar) brengen in dit kartonboekje een volledig verhaaltje. Cezar is jarig. Joep, het zwijntje, brengt een cadeau waar varkentjes dol op zijn: een emmer modder voor een heerlijk modderbad. Cezar voelt zich een echt feestvarkentje. [Lydia Herdies]
Kikker Cezar verjaart en daar horen vriendjes en cadeautjes bij. Een emmer modder, een typerend cadeau van Joep, het varken, blijkt bij nader inzien voor veel pret te zorgen in het opblaasbad in de tuin. Met behoud van een enkele dierlijke eigenschappen praten en handelen de dierfiguren als mensen. De warme, met goed op elkaar afgestemde kleuren ingevulde, kohltekeningen, die telkens doorlopen over een dubbele pagina, geven de emoties herkenbaar weer. Zes regels tekst op elke linkerpagina, middenin de illustraties, bestaat voornamelijk uit dialoog en is heel geschikt om voor te lezen. Uitnodigend omslag met een blije kikker en een muis, die vlaggetjes uit een tas halen, tegen een gele achtergrond. Weer een juweeltje van Ingrid Godon in de vorm van een stevig, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken uit een serie van vier* voor peuters vanaf ca. 3 jaar.

À propos de Ingrid Godon

Ingrid Godon, née le 29 août 1958 à Wilrijk (Anvers) (Belgique), est une autrice et illustratrice belge néerlandophone de littérature de jeunesse.

Biographie

Ingrid Godon est belge, originaire des Pays-Bas, et vit à Lierre.

Elle a suivi un an la formation de l'Académie des Beaux-Arts de Lierre, et est ensuite suivie par son ancien professeur Rik Van den Brande, illustrateur également.

Ses principaux matériaux d'illustration sont « les pastel gras, les crayons de couleur et la peinture ».

Elle commence à illustrer des ouvrages à la fin des années 1980. Au milieu des années 1990, et durant plusieurs années, elle illustre les dizaines d'albums de la série Nelly et César, écrites par divers auteurs.

Ses albums en néerlandais sont traduits dans plusieurs langues, dont le français.

Ses…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions