Livre
Néerlandais

In de tuin

Ingrid Godon (dessinateur), Jan Van Coillie (auteur)
Nellie en Cezar werken en spelen in de tuin. Hardkartonnen prentenboek met zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm, raadselversjes en vertelplaten. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titre
In de tuin / Jan Van Coillie ; tek. van Ingrid Godon
Dessinateur
Ingrid Godon
Auteur
Jan Van Coillie
Langue
Néerlandais
Éditeur
Averbode: Altiora, 2006
[22] p. : ill.
ISBN
9789031722884 (hardback)

Commentaires

Al van in de eerste kleuterklas maken kleuters kennis met het duo Nellie & Cezar. Via de stevige blokboekjes leren ze niet alleen woordjes, maar de verhaaltjes bieden telkens opnieuw heel herkenbare situaties en gevoelens voor kleuters. De illustraties van Ingrid Godon bieden veel kijkplezier en ze ondersteunen ook perfect de originele, ritmische versjes van Jan Van Coillie.
Twee nieuwe boekjes in de 'Nellie & Cezar' reeks spelen in op de jaargetijden lente en zomer. In In de tuin gieten ze de bloemen, oogsten ze aardbeitjes, plukken ze bloemen en bewondert Cezar een vlinder op Nellies staart. Op vijf bladzijden worden de typische lentewoordjes nog eens afgebeeld met een bijbehorend leuk versje. In Aan zee doen Nellie en Cezar een reeks ervaringen op waarin elke kleuter die in de zomer ooit aan zee was zich zal herkennen: je laten insmeren tegen de zon, zandkastelen bouwen en versieren en schelpjes rapen. Ook in dit boekje leren de kinderen een aantal typische vakant…Lire la suite
In dit boekje in oblong formaat staat een 'drie in een' concept centraal. Het bevat een kort verhaal in rijmvorm, er zijn vijf vertelplaten met woorden die bij de tuin horen en het bevat vijf aanvullende raadselrijmpjes. Het verhaal gaat over het spelen en werken in de tuin. Op de linkerbladzijden staat een vierregelig rijmpje, gedrukt in een duidelijke schreefloze letter op een witte achtergrond. De raadselrijmpjes zijn wat moeilijk, doordat het rijm en ritme niet helemaal soepel lopen. Het rijmgedeelte in het verhaal loopt daarentegen wel soepel. Op de vertelplaten staan makkelijke en moeilijke woorden om de woordenschat van het kind uit te breiden. De illustraties beslaan telkens de rechterbladzijde. Het zijn vriendelijke, gekleurde en zwartomlijnde tekeningen. Het hardkartonnen boekje met twee afgeronde hoeken is uitermate geschikt voor peuter en kleuter vanaf ca. 2,5 jaar. Deel uit een serie*.

À propos de Ingrid Godon

Ingrid Godon, née le 29 août 1958 à Wilrijk (Anvers) (Belgique), est une autrice et illustratrice belge néerlandophone de littérature de jeunesse.

Biographie

Ingrid Godon est belge, originaire des Pays-Bas, et vit à Lierre.

Elle a suivi un an la formation de l'Académie des Beaux-Arts de Lierre, et est ensuite suivie par son ancien professeur Rik Van den Brande, illustrateur également.

Ses principaux matériaux d'illustration sont « les pastel gras, les crayons de couleur et la peinture ».

Elle commence à illustrer des ouvrages à la fin des années 1980. Au milieu des années 1990, et durant plusieurs années, elle illustre les dizaines d'albums de la série Nelly et César, écrites par divers auteurs.

Ses albums en néerlandais sont traduits dans plusieurs langues, dont le français.

Ses…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions