Livre
Néerlandais

De kleuren leren met Nellie en Cezar

Ingrid Godon (dessinateur), Jan Van Coillie (auteur)

De kleuren leren met Nellie en Cezar

Dans la série:
Public cible:
3-5 ans et plus
Nellie de muis en Cezar de kikker leren peuters en kleuters tien verschillende kleuren. Hardkartonnen prentenboek met kleurige tekeningen en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Sujet
Kleuren
Titre
De kleuren leren met Nellie en Cezar
Dessinateur
Ingrid Godon
Auteur
Jan Van Coillie
Langue
Néerlandais
Éditeur
Averbode: Altiora, 2003
[18] p. : ill.
ISBN
90-317-1978-1

Commentaires

Vrolijk ogend kartonboekje in oblong formaat en met twee afgeronde hoeken waarin op een speelse manier tien kleuren (blauw, geel, rood, groen, oranje, bruin, paars, roze, wit en zwart) worden voorgelegd. Op de linkerpagina staan telkens een afbeelding van Nellie de muis of Cezar de kikker (bekend uit ander werk) en een raadselrijmpje (met antwoord tussen haakjes). Op de rechterpagina zijn diverse voorwerpen in de besproken kleur afgebeeld. De laatste pagina worden tien paar laarsjes afgebeeld, met daarnaast de tekst: "Je ziet ze op alle platen/ In alle kleuren en maten/ Geen kaarsjes/ Maar … (laarsjes)!" Een uitnodiging dus om de tekst helemaal opnieuw te bekijken en om op zoek te gaan naar de laarsjes in de desbetreffende kleuren. Een kijk- en voorleesboek dat een peuter de kleuren leert, en dat een gesprek tussen volwassene en kind op gang brengt. Verzorgde en stevige uitgave, met duidelijk omlijnde tekeningen in heldere kleuren. Een boek om steeds weer te pakken. Vanaf ca. 2,5 jaar.

À propos de Ingrid Godon

Ingrid Godon, née le 29 août 1958 à Wilrijk (Anvers) (Belgique), est une autrice et illustratrice belge néerlandophone de littérature de jeunesse.

Biographie

Ingrid Godon est belge, originaire des Pays-Bas, et vit à Lierre.

Elle a suivi un an la formation de l'Académie des Beaux-Arts de Lierre, et est ensuite suivie par son ancien professeur Rik Van den Brande, illustrateur également.

Ses principaux matériaux d'illustration sont « les pastel gras, les crayons de couleur et la peinture ».

Elle commence à illustrer des ouvrages à la fin des années 1980. Au milieu des années 1990, et durant plusieurs années, elle illustre les dizaines d'albums de la série Nelly et César, écrites par divers auteurs.

Ses albums en néerlandais sont traduits dans plusieurs langues, dont le français.

Ses…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions