Livre
Néerlandais

Aan zee

Ingrid Godon (dessinateur), Jan Van Coillie (auteur)
Nellie en Cezar spelen op het strand. Hardkartonnen prentenboek met zachtgekleurde tekeningen en tekst op rijm, raadselversjes en vertelplaten. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titre
Aan zee
Dessinateur
Ingrid Godon
Auteur
Jan Van Coillie
Langue
Néerlandais
Éditeur
Averbode: Altiora, 2006
[22] p. : ill.
ISBN
9789031722877 (hardback)

Commentaires

Al van in de eerste kleuterklas maken kleuters kennis met het duo Nellie & Cezar. Via de stevige blokboekjes leren ze niet alleen woordjes, maar de verhaaltjes bieden telkens opnieuw heel herkenbare situaties en gevoelens voor kleuters. De illustraties van Ingrid Godon bieden veel kijkplezier en ze ondersteunen ook perfect de originele, ritmische versjes van Jan Van Coillie.
Twee nieuwe boekjes in de 'Nellie & Cezar' reeks spelen in op de jaargetijden lente en zomer. In In de tuin gieten ze de bloemen, oogsten ze aardbeitjes, plukken ze bloemen en bewondert Cezar een vlinder op Nellies staart. Op vijf bladzijden worden de typische lentewoordjes nog eens afgebeeld met een bijbehorend leuk versje. In Aan zee doen Nellie en Cezar een reeks ervaringen op waarin elke kleuter die in de zomer ooit aan zee was zich zal herkennen: je laten insmeren tegen de zon, zandkastelen bouwen en versieren en schelpjes rapen. Ook in dit boekje leren de kinderen een aantal typische vakant…Lire la suite
Hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken over muis Nellie en kikker Cezar. De twee vrienden vermaken zich prima op het strand met het bouwen van een zandkasteel. De vierregelige tekst op de linkerpagina's met eindrijm (abcb) begeleiden de kleurplaatachtige geheel gekleurde illustraties op de pagina's ernaast. De platen zijn dynamisch en overzichtelijk; de handelingen inleefbaar. Het lage kikvorsperspectief verhoogt de betrokkenheid van de 'lezer'. Vijf pagina's met kijk- en benoemplaten, vergezeld van raadselrijmpjes op de tegenoverliggende bladzijden, completeren het geheel. Er is geen rekening gehouden bij deze platen met de onderlinge grootte van de voorwerpen, dieren en landschapselementen. Een verzorgd prentenboekje in oblong formaat rondom het thema zee en strand voor peuters vanaf ca. 2,5 jaar onder begeleiding van ouderen. Deel uit een serie*.

À propos de Ingrid Godon

Ingrid Godon, née le 29 août 1958 à Wilrijk (Anvers) (Belgique), est une autrice et illustratrice belge néerlandophone de littérature de jeunesse.

Biographie

Ingrid Godon est belge, originaire des Pays-Bas, et vit à Lierre.

Elle a suivi un an la formation de l'Académie des Beaux-Arts de Lierre, et est ensuite suivie par son ancien professeur Rik Van den Brande, illustrateur également.

Ses principaux matériaux d'illustration sont « les pastel gras, les crayons de couleur et la peinture ».

Elle commence à illustrer des ouvrages à la fin des années 1980. Au milieu des années 1990, et durant plusieurs années, elle illustre les dizaines d'albums de la série Nelly et César, écrites par divers auteurs.

Ses albums en néerlandais sont traduits dans plusieurs langues, dont le français.

Ses…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions