Livre
Néerlandais

Aan tafel

Ingrid Godon (dessinateur), Jan Van Coillie (auteur)
Nellie en haar vriendje gaan eten en dekken de tafel. Hardkartonnen prentenboek met tekeningen in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Titre
Aan tafel
Dessinateur
Ingrid Godon
Auteur
Jan Van Coillie
Langue
Néerlandais
Éditeur
Averbode: Altiora, 2005
[20] p. : ill.
ISBN
90-317-2182-4

Commentaires

Cezar, de kikker, en Nellie, de muis, gaan eten. Wat kun je zoal eten en wat hoort er op tafel te staan? Hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken. Het boekje is verdeeld in drieën; Wat en hoe eten Nellie en Cezar, vervolgens wordt uitgelegd hoe je de tafel dekt en tenslotte wat kun je zoal eten bij het ontbijt, het tussendoortje en het warme eten. De vierregelige tekst op rijm (abcb) staat op de linkerbladzijde. De laatste twee delen zijn raadselrijmpjes waarin de 'lezer' het laatste woord van de laatste regel in moet vullen. Op de rechterpagina staan kleurrijke, zwart omkaderde vetkrijtillustraties. In de laatste twee delen zijn dit o.a. de goedherkenbare voorwerpen die in het raadselrijmpje worden genoemd of geraden moeten worden met onder elk voorwerp de naam in grote letters. De kip, de vis en het vlees zijn moeilijk herkenbaar op de tekeningen: lijken meer op een bout, een moot en worst. Er zijn beslist leukere boekjes over dit onderwerp voor peuters vanaf ca. 2,5 ja…Lire la suite

À propos de Ingrid Godon

Ingrid Godon, née le 29 août 1958 à Wilrijk (Anvers) (Belgique), est une autrice et illustratrice belge néerlandophone de littérature de jeunesse.

Biographie

Ingrid Godon est belge, originaire des Pays-Bas, et vit à Lierre.

Elle a suivi un an la formation de l'Académie des Beaux-Arts de Lierre, et est ensuite suivie par son ancien professeur Rik Van den Brande, illustrateur également.

Ses principaux matériaux d'illustration sont « les pastel gras, les crayons de couleur et la peinture ».

Elle commence à illustrer des ouvrages à la fin des années 1980. Au milieu des années 1990, et durant plusieurs années, elle illustre les dizaines d'albums de la série Nelly et César, écrites par divers auteurs.

Ses albums en néerlandais sont traduits dans plusieurs langues, dont le français.

Ses…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions